Hoe U Kunt Voorkomen Dat U Berichten Naar Korte Nummers Verzendt

Hoe U Kunt Voorkomen Dat U Berichten Naar Korte Nummers Verzendt
Hoe U Kunt Voorkomen Dat U Berichten Naar Korte Nummers Verzendt

Video: Hoe U Kunt Voorkomen Dat U Berichten Naar Korte Nummers Verzendt

Video: Hoe U Kunt Voorkomen Dat U Berichten Naar Korte Nummers Verzendt
Video: How To Send Text Messages To Anyone Without Showing Your Number 2024, Mei
Anonim

Door berichten naar korte nummers te sturen, abonneren gebruikers van mobiele telefoons zich op bepaalde diensten. Dit gebeurt echter niet altijd bewust: het komt voor dat het abonnement ongemerkt door de abonnee wordt aangesloten. Er wordt geld van de rekening afgeschreven voor de dienst, en de abonnee weet niet eens dat hij zich heeft geabonneerd op een of andere mailinglijst! Ook kan sms-ki virussen verzenden die zich voordoen als applicaties. Bovendien zijn kinderen dol op dure en nutteloze mobiele diensten … Het verzenden van sms naar korte nummers kan echter worden verboden, waardoor u uzelf beschermt tegen fraude en zinloze uitgaven

Wees voorzichtig met verleidelijke mobiele apps
Wees voorzichtig met verleidelijke mobiele apps

MTS-abonnees moeten 0890 bellen vanaf hun mobiel en de operator vragen of er betaalde services met u zijn verbonden. Als die er zijn, vraag dan om alle services uit te schakelen waarvan u denkt dat u ze niet nodig hebt. En als u dat nodig vindt, vraag dan om de volgende diensten aan te sluiten: "Inhoud blokkeren" (oproepen en sms blokkeren naar korte betaalde nummers), "Ontvangst van informatieve sms en mms van de MTS-website verbieden" en "De ontvangst van sms met nieuws van MTS" (dit beschermt u tegen opdringerige advertenties ".

Een andere manier is om *152# in te toetsen: zo kun je de lijst met abonnementen bekijken en uitschrijven, daarnaast zie je de 5 meest recente betaalde acties.

Daarnaast kunt u op kantoor een papieren overeenkomst opstellen dat er zonder uw schriftelijke aanvraag geen aanvullende dienst kan worden geactiveerd.

Beeline-abonnees moeten contact opnemen met de operator via telefoon 0611, informatie krijgen over de beschikbaarheid van betaalde diensten en vragen om deze uit te schakelen. Het is ook handig om te vragen om de services "Black and White Lists" (verboden voor bellen en sms'en naar korte betaalde nummers), "Blocking Mobile Ads" en "Promoties verbieden" (dit zijn gratis services die vervolgens worden betaald) te activeren. "Blokkeren commerciële SMS" verbiedt het ontvangen van betaalde SMS van commerciële providers.

Megafon-abonnees kunnen de operator vragen om betaalde diensten uit te schakelen door te bellen naar 0500. Vraag de operator ook om Stop Content-diensten aan te sluiten (verbod op sms'en naar betaalde nummers). In verschillende regio's kan deze service "Verbod op betaalde diensten" of "Verbod op reclamediensten" of "Verbod op het verzenden van entertainment-sms" worden genoemd. Schakel ook "Weigeren van sms-mailings" en "Weigeren van proberen en kopen" in (weigeren van gratis diensten, die later betaald worden).

Tele2-abonnees kunnen contact opnemen met de informatiebalie door te bellen naar 611.

Het is het beste om operators periodiek te bellen - minstens eens in de twee tot drie maanden om meer te weten te komen over aangesloten betaalde services: u weet misschien niet eens dat u bent aangesloten op een betaalde mailinglijst. Vergeet ook de "veiligheidsmaatregelen" niet: installeer een antivirusprogramma in uw gadget, download applicaties alleen van vertrouwde sites. Voordat u een nieuw programma of nieuwe toepassing installeert, moet u niet lui zijn om te zien welke rechten het vereist. Als u "sms verzenden op betaalde basis" specificeert, moet u dit niet installeren.

Als de diensten die door verkorte nummers worden aangeboden soms verleidelijk voor u zijn, ontdek dan de kosten ervan voordat u een sms naar het verkorte nummer stuurt. Om de kosten van de service te weten, moet u:

- voor MTS: stuur een sms met de tekst "XXXX (korte cijfers)" naar nummer 2282 (voor Moskou en de regio Moskou is het gratis, in roaming kost sms volgens uw tarief)

- voor Beeline: ontdek details over het verkorte nummer door een speciaal tabblad op de officiële Beeline-website te openen (daar kunt u ook alle Beeline-partners vinden, de lijst met services en hun kosten, en ook fraude melden) https://moskva.beeline.ru/customers/help / safe-beeline / ugrozy-mobilnykh-moshennikov / uslugi-partnerov / (vergeet niet uw stad bovenaan de pagina aan te geven)

- voor Megafon: kies het USSD-commando * 107 * verkort nummer #. Als reactie ontvangt u informatie over de kosten van diensten. Als er meerdere diensten aan het nummer zijn toegewezen, worden de kosten van elk van hen in een afzonderlijk bericht verzonden.

- voor Tele2: bel * 125 * verkort nummer # op de telefoon en druk op de beltoets.

Op de websites van mobiele operators staat in de regel een feedbackformulier voor het klagen over oplichters.

Aanbevolen: