Hoe De Batterijdichtheid Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterijdichtheid Te Verhogen?
Hoe De Batterijdichtheid Te Verhogen?

Video: Hoe De Batterijdichtheid Te Verhogen?

Video: Hoe De Batterijdichtheid Te Verhogen?
Video: ОЖИВИ АККУМУЛЯТОР залив в него... 2024, Mei
Anonim

Als we het hebben over de noodzaak om de dichtheid van de batterij te verhogen, bedoelen we natuurlijk de dichtheid van de elektrolyt in de batterijen. Ik heb de sleutel twee of drie keer omgedraaid, en dat is het - de starter draait niet. Zeker als de ontsteking niet is afgesteld.

Hoe de batterijdichtheid te verhogen?
Hoe de batterijdichtheid te verhogen?

Noodzakelijk

  • - hydrometer,
  • - elektrolyt,
  • - Oplader

instructies:

Stap 1

Controleer in dergelijke gevallen eerst of uw batterij voldoende is opgeladen.

Als deze lange tijd is opgeslagen, verwijderd uit de auto, is het goed mogelijk dat de batterij zijn lading heeft verloren. Dit fenomeen wordt zelfontlading genoemd. Verlies van batterijlading kan ook optreden bij een voertuig dat in een bepaalde rijmodus wordt gebruikt.

Naarmate de batterijlading afneemt, neemt ook de dichtheid van de elektrolyt af. Deze twee indicatoren hangen nauw met elkaar samen. Laad de batterij op en je verhoogt de dichtheid. Vergeet niet de pluggen te openen.

Houd er rekening mee dat hoe minder stroom u uw batterij oplaadt, hoe voller en dieper u de batterij oplaadt. Voor "55" is de optimale stroom bijvoorbeeld 2,75 A.

Stap 2

Controleer de dichtheid van de opgeladen batterij. Als de dichtheid na 10-12 uur de waarden van 1,27 - 1,28 g / cu niet heeft bereikt. cm, je hebt geen kook- en gasontwikkeling waargenomen uit de batterijblikken - ga verder met het verhogen van de dichtheid door verse elektrolyt toe te voegen.

Om dit te doen, neem alle voorzorgsmaatregelen met een rubberen bol of dezelfde hydrometer, neem om de beurt het elektrolyt uit elke pot en giet het in een glazen container. Om geen vers elektrolyt te verspillen, moet u, afhankelijk van het verlies aan dichtheid, meerdere keren tegelijk uit de bus nemen en uitgieten.

Stap 3

Vul het volume aan met bereide verse elektrolyt met een dichtheid van 1,4 g / cc. cm en meet periodiek de veranderende dichtheid. Streef naar gelijke prestaties voor alle accubanken.

Aan het einde van de operatie en de laatste metingen moet de elektrolyt in de potten worden gemengd. Om dit te doen, plaatst u de batterij terug op laagstroom opladen, zonder deze te laten koken. De elektrolyt zal zich ook mengen in de batterij die is geïnstalleerd op een auto met een draaiende motor.

Aanbevolen: