Microfoonopname Verbeteren?

Inhoudsopgave:

Microfoonopname Verbeteren?
Microfoonopname Verbeteren?

Video: Microfoonopname Verbeteren?

Video: Microfoonopname Verbeteren?
Video: Vocal Sessions #3: Microfoontechniek 2024, Mei
Anonim

Als je van plan bent iets op je computer op te nemen met een microfoon, of als je al een opname hebt, maar zeker wilt weten dat het goed klinkt, zijn er enkele kleine trucjes die je moet doen om de geluidskwaliteit te verbeteren.

Microfoonopname verbeteren?
Microfoonopname verbeteren?

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - microfoon;
  • - digitale mixer;
  • - audiobewerkingssoftware.

instructies:

Stap 1

Probeer de beste kwaliteit microfoon te gebruiken voor uw geluidsopname. Een goedkope microfoon zal sowieso goed klinken. Je kunt het opgenomen geluid op verschillende manieren manipuleren, maar je zult toch merken dat je een goedkope microfoon gebruikt. Om de kwaliteit van het opgenomen geluid te verbeteren, kunt u de microfoon echter aansluiten op een professionele digitale mixer via de USB-poort van uw computer.

Stap 2

Pas de opnamekwaliteit van de microfoon aan in de audio-instellingen van uw systeem. Ga hiervoor naar de "Instellingen Wizard" en volg de voorgestelde stappen. Begin indien nodig de microfoon 3-5 cm van u af te bewegen en wijzig de instellingen die in het menu worden weergegeven totdat u een voldoende niveau van microfoongevoeligheid bereikt. Wanneer de app daarom vraagt, spreek je in de microfoon terwijl je deze blijft bewegen totdat je tevreden bent met de resultaten. Sla na het voltooien van de instellingen het resultaat op door op "Voltooien" te klikken. Onthoud dat als de microfoon te dicht bij je gezicht is, je stem te hard zal klinken tijdens het opnemen, en als het ver weg is, kan het erg stil zijn.

Stap 3

Download en installeer op uw computer professionele audiobewerkingssoftware zoals Audacity, Cakewalk, Adobe Premiere. Ga naar het menu "Bestand" en selecteer "Openen", specificeer vervolgens het pad naar de audio-opname en druk op de toets "Openen" of "OK".

Stap 4

Gebruik de speciale tools van de applicatie om de opnamekwaliteit te verbeteren. U kunt er een apart deel van selecteren voor verwerking. Ga naar het hoofdmenu en selecteer "Bewerken" of "Effecten". Gebruik tools zoals Ruisonderdrukking, Audioverbetering of andere om het geluid van de opname naar wens aan te passen.

Aanbevolen: