Zelf De Antenne Installeren Antenna

Inhoudsopgave:

Zelf De Antenne Installeren Antenna
Zelf De Antenne Installeren Antenna

Video: Zelf De Antenne Installeren Antenna

Video: Zelf De Antenne Installeren Antenna
Video: Бюджетная вертикальная КВ антенна 2024, Mei
Anonim

Een antenne is een apparaat waarmee mensen tv kunnen kijken. Helaas is het tv-kijken vaak niet van hoge kwaliteit, treden er allerlei soorten interferentie op en soms valt het beeld helemaal weg. Dit geeft aan dat de externe antenne ontbreekt, verkeerd is geïnstalleerd of defect is en moet worden vervangen.

Zelf de antenne installeren antenna
Zelf de antenne installeren antenna

Noodzakelijk

  • - een hamer;
  • - nietjes;
  • - schroeven;
  • - isolatieband;
  • - kleine nagels;
  • - boor en splitter.

instructies:

Stap 1

Koop een tv-antenne en bijbehorende kabel (verlengstuk). De kabel kan meestal op dezelfde locatie worden gekocht als de antenne zelf.

Stap 2

Neem contact op met de dienst huisvesting als je in een flatgebouw woont en vraag of je zonder papieren een televisieantenne op het dak mag plaatsen, of dat je hiervoor papieren moet overleggen. Als een overeenkomst vereist is, sluit deze dan af met uw thuisservicebedrijf. In de regel is er niets nodig om een eenvoudige antenne op dezelfde manier te installeren als wanneer u in een privéwoning woont.

Stap 3

Neem de sleutels van de uitgang naar het dak als deze gesloten is. Dit kan op dezelfde manier door contact op te nemen met de afdeling huisvesting van de woonplaats. Pak je antenne uit. Lees aandachtig de instructies die bij het apparaat zijn geleverd.

Stap 4

Zoek een plek op het dak waar geen vreemde voorwerpen, leidingen of antennes van andere mensen in de buurt zijn. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat uw apparaat signalen goed ontvangt. Als er geen extra structuren op het dak zijn, is het het beste om de tv-antenne dichter bij de rand te installeren, terwijl u het meest optimale radiosignaal ontvangt.

Stap 5

Bevestig de antenne met nietjes en schroeven op de gewenste plaats. Voor een optimale bevestiging van de antenne kunt u het beste speciale beugels gebruiken, die verkrijgbaar zijn in een speciaalzaak.

Stap 6

Bevestig het gekochte verlengsnoer aan de antenne en ga ermee aan de slag om de weg naar uw appartement te effenen. Het is ook noodzakelijk om de kabel met nietjes te bevestigen en deze vast te maken door er met kleine, voorbereide spijkers in te slaan om de binnenaders niet te beschadigen.

Stap 7

Trek de kabel recht omhoog naar het appartement, naar waar je tv staat, en doe het langs de bovenkant van de muren. In dit geval zal de kabel het minst opvallen en niemand storen.

Stap 8

Sluit de antenne aan op uw tv. Als er meerdere tv's in het appartement zijn, gebruik dan een speciale splitter, van waaruit je de kabel naar een ander apparaat blijft trekken. Tv-zenders afstemmen.

Aanbevolen: