Een Tv-antenne Installeren

Inhoudsopgave:

Een Tv-antenne Installeren
Een Tv-antenne Installeren

Video: Een Tv-antenne Installeren

Video: Een Tv-antenne Installeren
Video: Installing an HDTV antenna for "Free TV" 2024, Mei
Anonim

In sommige gevallen is het niet mogelijk om verbinding te maken met kabel- of satelliet-tv. In dit opzicht is het noodzakelijk om een speciale tv-antenne aan te schaffen en te installeren om tv-zenders te bekijken en een signaal van hoge kwaliteit te ontvangen. U kunt dit zelf doen, dus u hoeft de wizard niet te bellen.

Een tv-antenne installeren
Een tv-antenne installeren

instructies:

Stap 1

Selecteer een tv-antenne. Om dit te doen, moet u weten welke tv-zenders in uw plaats worden uitgezonden en op welke zendbereiken. De laatste parameter wordt gepresenteerd in drie versies: de eerste meter, de tweede meter en decimeter. De beste keuze is er een die signalen van alle drie de banden ontvangt. Neem contact op met de verkoper voor deze optie of lees de instructies voor het apparaat.

Stap 2

Koop uw geselecteerde tv-antennemodel in een speciaalzaak of radiomarkt. Koop hier een drop-kabel van de gewenste lengte en een stekker voor aansluiting op een tv.

Stap 3

Bepaal waar u de tv-antenne gaat installeren. In de regel bevindt het zich op het dak. Bevestig de steunbeugel op de geselecteerde locatie. Als het huis een ijzeren dak heeft, plaats dan rubber onder de structuur van de juiste maat, die kan worden genageld of geschroefd.

Stap 4

Open de tv-voorversterker op de tv-antenne. Strip de buitenste isolatie van de kabel. Steek de draad in het speciale gat en draai de middelste contacten vast met een schroevendraaier. In dit geval moet de afschermfolie zich onder de klem bevinden. Klem deze vast, zorg ervoor dat de vlecht niet in contact komt met de contacten van de middelste draad. Bevestig de tv-antenne aan de steunmast.

Stap 5

Zet de steunmast rechtop. De tv-antenne moet naar het dichtstbijzijnde tv-centrum worden gericht. Gebruik een draad of elektrische tape om de drop-kabel eraan te bevestigen, die u naar de zolder van het huis kunt trekken door een speciaal gemaakt gat, dat is afgedicht met kit.

Stap 6

Trek de kabel naar het raam en maak een klein gaatje in de muur van de juiste maat. Leid het uiteinde van de kabel het huis in en leid naar de locatie van de tv.

Stap 7

Strip de stroomafwaartse kabel en sluit deze aan op de stekker. Sluit hem vervolgens aan op je tv. Tune TV-zenders en geniet van het kijken.

Aanbevolen: