Een Tv Aansluiten Op Een Videokaart Via HDMI

Inhoudsopgave:

Een Tv Aansluiten Op Een Videokaart Via HDMI
Een Tv Aansluiten Op Een Videokaart Via HDMI

Video: Een Tv Aansluiten Op Een Videokaart Via HDMI

Video: Een Tv Aansluiten Op Een Videokaart Via HDMI
Video: How to connect your laptop to your TV using an HDMI cable - Easy 2024, Mei
Anonim

Moderne plasma- en lcd-tv's ondersteunen HD- en Full HD-beelden. Helaas is het niet altijd mogelijk om een Blue-Ray speler aan te schaffen om video's in de juiste kwaliteit te bekijken. Dit probleem kan worden opgelost door een vaste computer of laptop op de tv aan te sluiten.

Een tv aansluiten op een videokaart via HDMI
Een tv aansluiten op een videokaart via HDMI

Noodzakelijk

  • - HDMI-HDMI-kabel;
  • - DVI-HDMI-adapter.

instructies:

Stap 1

Voor de overdracht van digitale beelden zijn moderne videokaarten uitgerust met DVI- en HDMI-poorten. In tv's wordt de HDMI-poort het vaakst gevonden. Dit komt doordat dit een relatief nieuwe connector is waarmee een audiosignaal kan worden verzonden. Als de videokaart van uw pc alleen een DVI-poort heeft, koop dan een DVI-Out naar HDMI-In-adapter.

Stap 2

Zet uw computer (laptop) uit. Sluit de adapter en HDMI naar HDMI kabel aan op de gewenste poort. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op het kanaal met dezelfde naam op de tv. Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen.

Stap 3

Zet nu je tv aan en open het instellingenmenu van dit apparaat. Zoek het item "Signaalbron" en selecteer de HDMI-poort waarop u de kabel hebt aangesloten. Hoogstwaarschijnlijk zal de tv na het toepassen van de instellingen het bureaublad van de computer weergeven zonder de taakbalk en snelkoppelingen.

Stap 4

Als dit niet gebeurt, ga dan verder met het instellen van de synchrone werking van de twee displays. Open het Configuratiescherm en ga naar Vormgeving en persoonlijke instellingen. Open het menu "Verbinden met extern beeldscherm".

Stap 5

Nadat u een venster met de titel "Beeldscherminstellingen" hebt geopend, klikt u op de knop "Zoeken". Wacht tot de tv-afbeelding verschijnt. Selecteer het en activeer het item "Uitbreiden naar dit scherm".

Stap 6

Het uitbreiden van uw bureaublad is de ideale instelling om uw tv en monitor synchroon te laten werken. Door het gebruik ervan kunt u tegelijkertijd de videospeler starten op het display van een extern apparaat zonder het werkgebied van de monitor te bezetten.

Stap 7

Als u een identiek beeld op de tv en de monitor wilt krijgen, selecteert u het grafische beeld van de tv en activeert u de functie "Dupliceren op dit scherm".

Aanbevolen: