Hoe Een Virus In Een Telefoon Kan Komen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virus In Een Telefoon Kan Komen
Hoe Een Virus In Een Telefoon Kan Komen

Video: Hoe Een Virus In Een Telefoon Kan Komen

Video: Hoe Een Virus In Een Telefoon Kan Komen
Video: Het deep- en darkweb zijn duistere plekken... - DE DONKERE KANT VAN INTERNET AFL. 11 2024, Mei
Anonim

Virusontwikkelaars voor mobiele telefoons gebruiken iets andere infectiemechanismen dan auteurs van desktopmalware. Meestal worden dergelijke virussen verspreid via installatiepakketten voor toepassingen.

Hoe een virus in een telefoon kan komen
Hoe een virus in een telefoon kan komen

instructies:

Stap 1

Virussen die telefoons op het J2ME-platform infecteren, zijn verraderlijk omdat ze op sommige andere platforms werken: Bada, Symbian en, als een virtuele machine is geïnstalleerd, ook op Android en Windows Mobile. Aan de andere kant heeft een dergelijk virus ofwel geen toegang tot het bestandssysteem van de telefoon, ofwel is deze toegang beperkt. U kunt een dergelijk virus verwijderen door de geïnfecteerde toepassing zelf te wissen. Meestal zijn dergelijke programma's vermomd als bijgewerkte versies van mobiele browsers, instant messaging-programma's. Eenmaal aan de telefoon sturen ze sms-berichten naar korte nummers. Om infectie te voorkomen, download dergelijke programma's alleen van de officiële websites van de ontwikkelaars, vooral omdat ze daar meestal ook gratis zijn.

Stap 2

Op Android- en Windows Mobile-platforms kan malware ook misbruik maken van kwetsbaarheden in de browser, zoals op een desktopcomputer, maar de kans hierop is klein. Vaker worden virussen voor deze besturingssystemen ook verspreid in de vorm van nep-applicaties. Train uzelf om alle programma's voor uw smartphones te downloaden van de officiële websites van de ontwikkelaars of, in het geval van Android, van de Android Market. In het verleden werden daar vaak geïnfecteerde programma's aangetroffen, maar nu, na de introductie van verplichte applicatie-audits, is de kans dat een kwaadaardige applicatie op de markt verschijnt sterk afgenomen. Virussen voor deze besturingssystemen sturen niet alleen berichten naar korte nummers, maar maken telefoons ook onderdeel van botnets.

Stap 3

Gevaarlijke programma's voor Symbian waren wijdverbreid toen de meest populaire versie van dit besturingssysteem de zevende was. Het vereiste geen digitale handtekening voor applicaties, wat virusschrijvers gebruikten. Terwijl het bijvoorbeeld in de metro mogelijk was om herhaaldelijk een verzoek te ontvangen om een SIS-bestand via Bluetooth te ontvangen. Als dergelijke verzoeken echter werden afgewezen, was er geen risico op besmetting. Met de overgang naar de negende versie van Symbian, waar de digitale handtekening verplicht werd, zijn dergelijke gevallen bijna verdwenen. Het enige dat overblijft is het gevaar van een dergelijke infectie met een Java-toepassing (zie hierboven). Hack in geen geval uw eigen apparaat om niet-ondertekende applicaties uit te voeren - door dit te doen verlaag je het beveiligingsniveau kunstmatig tot het niveau van Symbian 7.

Stap 4

Op smartphones met iOS- en Windows Phone 7-besturingssystemen is het niet mogelijk om applicaties te installeren vanaf een andere locatie dan officiële online winkels. Sommige van deze programma's bespioneren gebruikers en verzenden hun coördinaten en andere gegevens in geanonimiseerde vorm naar hun ontwikkelaars. Maar ze stelen geen wachtwoorden, sturen geen sms naar korte nummers, bederven geen gegevens en voeren geen andere soortgelijke destructieve acties uit. Maar als u een zogenaamde jailbreak op het apparaat implementeert, waarmee u applicaties van derden kunt installeren, neemt het risico op besmetting met virussen aanzienlijk toe.

Stap 5

Schadelijke programma's voor Bada, MeeGo, Maemo en vergelijkbare platforms zijn nog niet gedetecteerd. Dit komt door de lage prevalentie van apparaten met dit besturingssysteem. Maar houd er rekening mee dat ze compatibel zijn met virussen voor J2ME, en wees ook op uw hoede voor het verschijnen van gevaarlijke programma's voor deze platforms in de toekomst, als hun populariteit groeit.

Stap 6

Voor Android- en Windows Mobile-smartphones, Symbian 7 en, in veel mindere mate, Symbian 9 moet antivirussoftware worden geïnstalleerd. U kunt antivirussoftware, betaald of gratis, alleen downloaden van de officiële website van de ontwikkelaar. Onthoud dat het verkeer verbruikt tijdens het updaten, dus configureer de APN correct en sluit een onbeperkt tarief aan. Schakel tijdens roaming de automatische update van de antivirus uit en schakel deze na thuiskomst weer in.

Aanbevolen: