Waarom Heb Je Een Flits Nodig?

Waarom Heb Je Een Flits Nodig?
Waarom Heb Je Een Flits Nodig?

Video: Waarom Heb Je Een Flits Nodig?

Video: Waarom Heb Je Een Flits Nodig?
Video: Do you need a flash to make better photos? 2024, April
Anonim

Flits wordt veel gebruikt in de fotografie. Het is nodig om een krachtige en mobiele lichtbron te creëren die het natuurlijke daglicht benadert. Met behulp van de flitser kun je een onderwerp fotograferen in een donkere tijd, maar ook experimenteren met belichting, hooglichten en schaduwen in de foto creëren.

Waarom heb je een flits nodig?
Waarom heb je een flits nodig?

Als u de basisprincipes van flitsfotografie kent, kunt u elk snel bewegend onderwerp vastleggen zonder onscherpte en met een goed brandpunt, evenals foto's maken in het donker. Flash wordt ook aanbevolen voor het vullen van schaduwen met tegenlicht. Het is goed voor het maken van foto's tegen de achtergrond van een raam of een andere zeer lichte achtergrond.

Merk op dat flitsfotografie verschillende resultaten oplevert. Een directe flits zal bijvoorbeeld harde, harde schaduwen, highlights op glanzende oppervlakken en een "koele" tint in een foto creëren. En met weerkaatsing raak je verblinding en schaduwen kwijt en krijg je een warm en natuurlijk beeld.

Bij gebruik van de flitser is het raadzaam deze verder van de camera af te zetten. Dit vermindert het risico op rode ogen aanzienlijk en zorgt voor een aangenamer lichteffect. Bij gebruik van de flitser kan een paraplu worden gebruikt als reflecterend en diffuus oppervlak. Om dit te doen, schroeft u de flitskop los en richt u deze op de paraplu (het tegenovergestelde onderwerp) om het licht naar het onderwerp te kaatsen.

U kunt het verschil in verlichting merken wanneer u de flitser gebruikt door deze op het plafond en de muren te richten. De nadelen van een flitser zijn onder meer een klein verlichtingsgebied en vlak licht, waardoor je enge, lelijke schaduwen, rode ogen en andere onvolkomenheden in de foto krijgt.

Oefen verschillende flitstechnieken om ze te vermijden. U kunt bijvoorbeeld een "flits naar het plafond" gebruiken. Dit is een van de meest populaire technieken. Maar hiervoor moet het plafond wit zijn en niet te hoog.

Om het gebrek aan gereflecteerd licht van het plafond te compenseren, bevestigt u een witte reflector ter grootte van een speelkaart op de flitser. Het zal een deel van het licht op het onderwerp richten en de dichtheid van schaduwen in de foto verminderen. In sommige modellen camera's is hiervoor een speciaal vizier ontwikkeld, dat als reflector fungeert. Een mini-softbox voor flits helpt om 's nachts hoogwaardige foto's te maken. Maar de prijs van mini-softboxen is vrij hoog.

Met de ingebouwde flitser kun je er schuin een spiegeltje aan bevestigen om het licht te verspreiden. Fotograferen met direct flitslicht is alleen aan te raden als laatste redmiddel.

Aanbevolen: