Een Camera Kiezen: Tips En Trucs

Inhoudsopgave:

Een Camera Kiezen: Tips En Trucs
Een Camera Kiezen: Tips En Trucs

Video: Een Camera Kiezen: Tips En Trucs

Video: Een Camera Kiezen: Tips En Trucs
Video: 6 tips om te ROCKEN voor de camera | Leren Presenteren | de Videomakers 2024, April
Anonim

De keuze van een camera hangt af van een vrij groot aantal factoren, in de eerste plaats van de behoeften van de gebruiker, zijn geschatte budget en vaardigheden. Let bij het kiezen van een camera ook op de specificaties en fabrikant.

Camera
Camera

Een spiegelreflexcamera kiezen

SLR camera's zijn onderverdeeld in amateur, semi-professionele en professionele (full frame) camera's. Als de gebruiker vóór de aankoop geen DSLR's had en de camera zal worden gebruikt voor reizen en het fotograferen van familie en vrienden, is het de moeite waard om in de eerste sector te blijven. De kosten van een amateur-SLR-camera beginnen bij 10-12 duizend roebel. Het middensegment is bedoeld voor gevorderde gebruikers - amateur- of professionele fotografen (als extra camera of voor video-opnamen). Full-frame DSLR's zijn meestal ontworpen voor de professionele commerciële fotograaf.

Vergeet niet dat je bij het kopen van een DSLR meestal extra lenzen moet kopen. Voor constant gebruik in het dagelijks leven kun je een universele lens aanschaffen. Voor de meeste fabrikanten zijn dit "brillen" met een brandpuntsafstand van 18-70 mm. Voor portretten zijn lenzen met een afstand van 50 en 85 mm ideaal, landschappen worden meestal opgenomen met groothoek - 10-20 mm.

De fabrikant maakt niet zoveel uit bij het kiezen van een spiegelreflexcamera, aangezien op dit moment bijna alle fabrikanten "van teen tot teen" gaan. Als budget van essentieel belang is, is het beter om voor Canon te kiezen, wiens camera's en lenzen orden van grootte goedkoper zijn dan Nikon. Fuji, Pentax en andere fabrikanten hebben goede cameraprestaties, maar minder gefabriceerde accessoires en lenzen.

Een spiegelloze kiezen

Spiegelloze camera's zijn een goede keuze voor ervaren fotografieliefhebbers. Deze camera's hebben een elektronische zoeker en een verwisselbaar lenssysteem, waarmee je bijna dezelfde hoogwaardige foto's maakt als op DSLR's, maar tegelijkertijd jezelf het comfort niet ontzegt door het grote gewicht en formaat van spiegelreflexcamera's. Spiegelloze camera's zijn compact, comfortabel en zien er zeer stijlvol uit, geschikt voor "snelle" opnamen op reis, bij het fotograferen van sportevenementen. Het budget van dergelijke camera's is 15-30 duizend, ze worden geproduceerd door bijna alle grote fabrikanten van fotografische apparatuur.

Een "zeepschaal" kiezen

Digitale camera's zijn de gemakkelijkste en meest betaalbare optie. De kosten van een moderne "zeepschaal" voor reizen, die een groot aantal foto's kan maken tijdens het reizen of gewoon tijdens het leven, beginnen vanaf 2000 roebel. Digitizers zijn handig voor mensen wiens werk wordt geassocieerd met het direct vastleggen van afbeeldingen, aangezien een dergelijke techniek licht van gewicht is, gemakkelijk te dragen is en in een zak of tas kan worden verborgen.

Aanbevolen: