IPhone-handleiding: 10 Trucs Voor Beginners

Inhoudsopgave:

IPhone-handleiding: 10 Trucs Voor Beginners
IPhone-handleiding: 10 Trucs Voor Beginners

Video: IPhone-handleiding: 10 Trucs Voor Beginners

Video: IPhone-handleiding: 10 Trucs Voor Beginners
Video: iPhone – The Complete Beginners Guide 2024, Maart
Anonim

Bij het werken met de iPhone zijn er veel subtiliteiten, geheimen en trucs die niet altijd bekend zijn, zelfs niet voor gevorderde gebruikers, laat staan beginners. Nadat je ongeveer een half uur hebt besteed aan het beheersen van de opties van je apparaat, kun je trucs doen waar mensen met ervaring jaloers op zullen zijn.

IPhone-handleiding: 10 trucs voor beginners
IPhone-handleiding: 10 trucs voor beginners

# 1. Schakel tussen apps met gebaren

Zelfs in de meest elementaire smartphones gebruiken gebruikers alleen basisfuncties. Een korte rondleiding door de iPhone-opties zal u helpen de vele verborgen mogelijkheden van een slim apparaat te ontdekken, zodat u er het beste van kunt maken.

Moderne iPhone-modellen kunnen 3D Touch-technologie ondersteunen. Met deze functie kunt u specifieke gebaren gebruiken om actief met het scherm te communiceren. Hier is een van deze gebaren, waarmee de gebruiker direct kan schakelen tussen geopende programma's op de iPhone: veeg van de linkerrand van het scherm naar het midden en druk licht op het glas. Als u alles correct doet, toont het display het volgende programmavenster.

nr. 2. Schaalinterface en lettertype

Wat als zeer kleine tekst en andere interface-elementen uw gezichtsvermogen vermoeien? Het lettertype en de interface kunnen worden vergroot met speciale iPhone-instellingen.

De grootte van het lettertype en andere elementen van het schermontwerp wijzigen:

  • ga naar het menu "Basis";
  • verder - in "Toegang op afstand";
  • dan - in "Vergrote tekst".

Geef hier de schaal op die u wilt selecteren. Hiervoor heeft het apparaat een speciale weegschaal. Deze optie beïnvloedt de interface van het besturingssysteem van de smartphone, werkt in sociale netwerken en in sommige andere programma's die de functie "Dynamisch lettertype" gebruiken.

Nummer 3. Zoeken naar informatie in tekst op webpagina's

Vaak moet de gebruiker een woord of zelfs een hele zin vinden op de geopende pagina van de smartphonebrowser. Natuurlijk kun je een pagina die in Safari is geopend gewoon met je ogen scannen. Maar de tekst kan heel uitgebreid zijn. In dit geval heeft de meer sluwe optie de voorkeur. Gebruik de functie "Zoeken op pagina" die in de browser is ingebouwd. Ze verbergt zich voor onervaren gebruikers in het menu "Delen".

Nummer 4. Flits als oproepindicator

Laten we zeggen dat u zich in een zeer luidruchtige kamer bevindt. In deze omstandigheden is er een groot risico dat u een belangrijk gesprek mist. Dit is zelfs mogelijk als vibratie is ingeschakeld op de iPhone. Wees niet zenuwachtig. Stel een extra visuele (lichte) waarschuwing in over inkomende oproepen op uw smartphone. Open het menu Instellingen, ga naar Algemeen, vervolgens naar Universele toegang en van daaruit naar Flash-waarschuwingen. Maak de opgegeven functie actief. Nu laat de lichtflits je niet toe om een lucratief contract of een belangrijk telefoontje van een geliefde te missen.

Deze truc heeft een duidelijk nadeel: focus werkt alleen als het apparaat zich in je gezichtsveld bevindt en met het scherm gaat liggen. Anders kunt u de lichtmelding niet zien.

Nummer 5. Een foto maken tijdens het opnemen van een video

Wanneer u video opneemt met uw smartphone, komt het voor dat u afzonderlijke frames statisch wilt vastleggen. Moet je ze later echt uit de video knippen? Maar nee. Het feit is dat in het menu van de "Camera" -applicatie, bij het opnemen van een video, de knop voor het bedienen van de foto wordt weergegeven. Het is te vinden in de linkerbenedenhoek van het iPhone-scherm. Zodra je het moment wilt "bevriezen", gebruik je deze ingebouwde smartphone-functie en druk je op de gewenste knop.

Nummer 6. Meldingen beheren tijdens de nachtrust

Meestal slaap je 's nachts. Maar je smartphone blijft werken. Tijdens het slapen kan het zijn dat u gestoord wordt door een onverwacht telefoontje. En meldingen van verschillende programma's kunnen de droom verpesten. Ervaren iPhone-gebruikers genieten van de stilte van de nacht door de modus Niet storen vooraf in te stellen voor de uren dat ze normaal slapen.

Zoek in de instellingen naar de modus "Niet storen". Activeer in het menu dat verschijnt de gelijknamige functie en bepaal voor jezelf uren stilte. Op het gegeven moment kun je nu alleen nog gestoord worden door die mensen die je zelf kiest. Om dit te doen, moet u een speciale lijst maken in het programma Contacten (u kunt deze later bewerken).

Wanneer Niet storen is geactiveerd, worden meldingen, waarschuwingen en oproepen die naar het vergrendelde scherm komen, gedempt. Er verschijnt een pictogram met een halve maan in mijn status.

nr. 7. Scherm video-opname

In de nieuwste iOS-besturingssystemen vind je een ingebouwde functie die het mogelijk maakt om direct vanaf het scherm video op te nemen. Om dit te doen, hoeft u geen beroep te doen op de hulp van aanvullende programma's. Op deze manier kan de gebruiker bijvoorbeeld de gameplay in dynamiek fixeren voor de daaropvolgende upload naar YouTube.

Om toegang te krijgen tot deze handige functie, moet u een speciale knop toevoegen aan het controlecentrum:

  • ga naar Instellingen";
  • ga naar het "Bedieningscentrum";
  • volg nu in "Besturingselementen aanpassen";
  • voeg de optie "Schermopname" toe aan de lijst "Inschakelen".

Nu, in het gezelschap van een zaklamp, wekker, camera, rekenmachine en andere snelkoppelingen, verschijnt er een andere optie die je nodig hebt. Om de schermopname te starten, veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm en drukt u op de gewenste bedieningspuntknop.

nr. 8. Automatische uitschakeling door timer

Val je graag in slaap met je favoriete muziek? Dan is de volgende truc iets voor jou. De iPhone heeft de mogelijkheid om timerweergave van tracks uit te schakelen. Omdat deze optie beschikbaar is in een aparte applicatie en niet in de speler, weet niet iedereen ervan. Om de timer zo in te stellen dat deze automatisch uitschakelt, gaat u naar het programma Klok en gaat u naar het tabblad Timer. Geef de tijd op voordat de muziek wordt uitgeschakeld. Klik op "Als u klaar bent" en definieer de gewenste actie ("Stop").

nr. 9. Het display instellen voor een specifieke tijd van de dag

Gezondheidsexperts zijn van mening dat het gebruik van een smartphone voor het slapengaan kan voorkomen dat iemand in slaap valt. Het punt is die straling, die de afscheiding van hormonen onderdrukt die bijdragen aan onderdompeling in een gezonde en gezonde slaap.

Het besturingssysteem van de smartphone heeft een speciale achtergrondverlichtingsmodus, waarvan de activering het negatieve effect van het display op de slaap tot een minimum beperkt. Het instellen is eenvoudig:

  • ga naar Instellingen";
  • ga naar "Beeldscherm en helderheid";
  • selecteer Nachtploeg;
  • klik op "Gepland".

Stel nu de juiste tijd in voor het seizoen van zonsondergang tot zonsopgang (hier is geen speciale nauwkeurigheid vereist). Voorbeeld: van 22:00 tot 05:00.

De Night Shift-functie stelt het display automatisch in een zodanige staat in dat 'warme' tinten van het spectrum bij het vallen van de avond op het scherm worden weergegeven. Degenen die deze optie gebruiken, verzekeren dat ze nu veel beter kunnen slapen.

nr. 10. Automatisch kiezen

Veel moderne vaste telefoons hebben een Redial-knop. Deze functie herhaalt de oproep door het laatst gekozen telefoonnummer te kiezen. Hier is nog een geheim voor beginners: op een iPhone kan een spraakopdracht heel goed worden gebruikt voor automatisch kiezen.

Het enige wat je hoeft te doen is zeggen: "Hé Siri, bel nog een keer." De automatische assistent kiest het laatste nummer dat u te goeder trouw hebt gekozen. U hoeft nu niet in het log met uitgaande oproepen te kijken en de ontvanger handmatig te selecteren.

Aanbevolen: