Een Thuisbioscoopscherm Kopen: Selectiefuncties

Inhoudsopgave:

Een Thuisbioscoopscherm Kopen: Selectiefuncties
Een Thuisbioscoopscherm Kopen: Selectiefuncties

Video: Een Thuisbioscoopscherm Kopen: Selectiefuncties

Video: Een Thuisbioscoopscherm Kopen: Selectiefuncties
Video: Choosing A Projector Screen - Everything You Need To Know 2024, Mei
Anonim

Het opzetten van een thuisbioscoop is niet zo eenvoudig als u zelf aan het proces deelneemt. De moderne maakindustrie biedt een onvoorstelbare verscheidenheid aan apparaten, componenten, accessoires en aanverwante producten. Het is niet verwonderlijk dat het voor een niet-ingewijde leek gemakkelijk is om verward te raken in deze diversiteit. Als alles duidelijk is met de apparatuur, dan is de keuze van een scherm voor een projector lastig.

Een thuisbioscoopscherm kopen?
Een thuisbioscoopscherm kopen?

instructies:

Stap 1

Er zijn vier bepalende factoren bij de aanschaf van een canvas. Ze worden hieronder in meer detail besproken.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

1. Typ

De doeken zijn onderverdeeld in drie typen:

Stap 3

Stationair. Ze zijn een canvas gespannen over een stijf frame, ze zijn bedoeld om op een muur te worden geplaatst zonder bewegingsmogelijkheid. Een van de duurste soorten, die ook de meest voorkomende is.

Stap 4

Mobiel. Gemaakt voor mensen wiens activiteiten verband houden met het geven van verschillende soorten presentaties. Dergelijke doeken kunnen gemakkelijk worden vervoerd, gemonteerd / gedemonteerd, opgerold opgeslagen zonder ze te beschadigen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Gemotoriseerd. Geïnstalleerd aan de muur, opgehangen aan het plafond, ingebed in een vals plafond. Ze hebben geen stijf frame, zodat ze het beeld kunnen vervormen door vouwen, maar ze hebben geen aparte ruimte voor een bioscoop nodig en stellen je in staat om het beeldformaat willekeurig te wijzigen.

Stap 6

Om de maximale beeld- en geluidskwaliteit te verkrijgen, kiest u voor een stationair wandscherm van geperforeerd geluiddoorlatend canvas, waarachter een centrale luidspreker is geplaatst.

Stap 7

2. Formaat

Voor 4K-video (zeer zelden bij 1080p), zou een thuisbioscoopscherm dus een beeldverhouding van 1,78:1 (16:9) moeten hebben. Als je Full HD-films of hoger wilt kijken, is dit ook geschikt voor jou. 2.35: 1, 1.85: 1, 1.78: 1, 1.33: 1 - voorheen populaire formaten die hun bruikbaarheid bij het kijken naar moderne films praktisch hebben overleefd.

Stap 8

Maat 3

Hier werkt het "hoe meer hoe beter" principe niet. Een te groot of onredelijk klein canvas maakt kijkers gespannen en geeft geen gevoel van volheid van sensaties. Met de juiste maat voelt u zich een deelnemer aan de gebeurtenissen die op het scherm plaatsvinden. Er zijn geen universele aanbevelingen, veel hangt af van de resolutie, de grootte van de ruimte en de afstand waarop de stoelen komen te staan. Deskundig advies komt erop neer dat het scherm voor een bioscoop tijdens het kijken ten minste 30 ° van het zicht van een persoon moet innemen en zich op een afstand van het publiek moet bevinden die gelijk is aan twee van de breedte ervan.

Stap 9

4. Materiaal:

De keuze is gebaseerd op een aantal factoren. Deze omvatten het type en de positie van de projector, resolutie, architecturale kenmerken van de kamer, akoestische configuratie, budget en vele andere. Er zijn vijf hoofdtypen oppervlakken:

Afbeelding
Afbeelding

Stap 10

Matt White - een canvas met laag contrast en een reflectiecoëfficiënt (hierna KO) gelijk aan één, gemaakt voor donkere kamers;

gemetalliseerd - optimaal geschikt voor passieve 3D-systemen, heeft één KO;

ALR - geeft een hoog contrast, geschikt voor ruimtes waar geen volledige duisternis kan worden gecreëerd, de reflectiecoëfficiënt is 0,8;

gevlochten - een geweven stof gemaakt van speciale reflecterende draden die geluid doorlaat. In tegenstelling tot geperforeerd zijn er geen gaten in zichtbaar, daarom is hij geschikt voor 4K projectoren.

optisch - het meest complexe en dure oppervlak, heeft een CO tot 10.

Stap 11

Na de belangrijkste factoren te hebben geanalyseerd, bergen technische literatuur te hebben bestudeerd en meer dan één gespecialiseerde internetbron te hebben bestudeerd, waaronder deze: https://power-screen.ru/shop, moet je kiezen voor het Blade-model met een geweven SonicMax-stof.

Aanbevolen: