De Schermfrequentie Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Schermfrequentie Wijzigen
De Schermfrequentie Wijzigen

Video: De Schermfrequentie Wijzigen

Video: De Schermfrequentie Wijzigen
Video: Lösungsplattform UN-Klimakonferenz? – Von der (Des-)Illusion eines Perpetuum Mobiles | 08.11.2021 2024, Mei
Anonim

De verversingssnelheid van het scherm is een zeer belangrijk ergonomisch kenmerk van een monitor. Het toont de framesnelheid van de afbeelding. Als de frequentie te laag is ingesteld, begint het beeld te "flikkeren" - dit is hoe het menselijk oog het waarneemt. Werken op zo'n monitor bederft het gezichtsvermogen en vermoeit de gebruiker snel.

De schermfrequentie wijzigen
De schermfrequentie wijzigen

Noodzakelijk

Monitor, besturingssysteem Windows

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop ergens op het scherm. Selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Ga in het dialoogvenster dat verschijnt naar het tabblad "Opties" en klik op de knop "Geavanceerd".

Stap 2

Selecteer het tabblad "Monitor" en stel vervolgens de gewenste framesnelheid in. Vink het vakje aan naast 'Modiën verbergen die de monitor niet ondersteunt'.

Stap 3

In de 7e versie van Windows verandert de schermfrequentie iets anders. Plaats de cursor op een vrije plek op het scherm en klik met de rechtermuisknop. Selecteer "Schermresolutie" in het contextmenu. Klik in het dialoogvenster op de knop "Geavanceerde opties". Ga naar het tabblad "Monitorinstellingen" en stel de gewenste vernieuwingsfrequentie in.

Stap 4

De volgende situatie is mogelijk: je hebt een hoge verversingssnelheid van het scherm ingesteld, en toen moest je van monitor wisselen. Als de nieuwe monitor de ingestelde frequentie niet ondersteunt, kun je niet starten. Start uw computer opnieuw op, druk na de eerste keer opstarten op F8. Kies "Veilige modus" uit de voorgestelde opstartmodi. Ga naar de eigenschappen van de monitor. De verversingssnelheid wordt ingesteld op "Standaard". Bevestig uw keuze van de modus door op OK te klikken en start uw computer opnieuw op. Stel de bedieningsmodus in die de monitor ondersteunt.

Stap 5

Er is nog een andere mogelijkheid om de parameters te wijzigen. Nadat u de computer opnieuw hebt opgestart, drukt u op de F8-toets en selecteert u de opstartmodus "VGA-modus inschakelen". De computer start op met spaarzame beeldscherminstellingen: lage schermresolutie en minimale verversingssnelheid. Ga naar de eigenschappen van de monitor en stel de parameters in die je monitor ondersteunt. Bevestig uw keuze door op OK te klikken. Start opnieuw op naar de normale modus.

Aanbevolen: