Hoe Kies Je Een Waterdichte Camera

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Waterdichte Camera
Hoe Kies Je Een Waterdichte Camera

Video: Hoe Kies Je Een Waterdichte Camera

Video: Hoe Kies Je Een Waterdichte Camera
Video: Top 5 Best Waterproof Camera to Buy in 2021 2024, April
Anonim

Terwijl ik in de zomer uitrust, zou ik als souvenir foto's willen achterlaten van zwemmen in het blauwe zeewater, rijden op de glijbanen in het waterpark. Hiervoor heb je een goede waterdichte camera nodig. Het is erg handig voor deze doeleinden. Je hoeft er niet aan te denken dat er spetters in de speaker of lens kunnen komen, wat kan leiden tot mogelijke schade aan het toestel, zoals bij een conventionele camera wel kan gebeuren.

Hoe kies je een waterdichte camera
Hoe kies je een waterdichte camera

Waarom een waterdichte camera goed is

Een waterdichte camera bespaart niet alleen geld als de camera in zand, water of modder valt. Met dit toestel maak je prachtige foto's die met een gewone camera niet gemaakt kunnen worden. U kunt uw dierbaren en vrienden niet alleen op de kust en in het water fotograferen, maar ook diep onder water. Zulke foto's zijn onvergetelijke momenten die je jarenlang als aandenken kunt bewaren.

Een waterdichte camera kiezen

Om geen spijt te krijgen van het geld dat u hebt uitgegeven als u uit de winkel komt, moet u rekening houden met de criteria voor het kiezen van een waterdichte digitale camera.

U moet dus speciale aandacht besteden aan de volgende parameters:

Maximale dompeldiepte, aangegeven in meters. Als u dit weet, kunt u anticiperen op de limieten van de waterdrukmogelijkheden van uw camera.

Impact weerstand. Dit cijfer geeft aan hoe hoog de camera een val kan weerstaan.

Vorstbestendigheid, d.w.z. kritische temperatuurwaarde.

De technische kenmerken van het apparaat zijn hoogwaardige optica, goede matrixresolutie, optische zoom en andere parameters van fotografie.

Gewicht van de waterdichte camera. Tenzij je je camera alleen onder water gaat gebruiken, waar het een stuk lichter wordt, is het beter om hem bijvoorbeeld niet meer dan 200 gram te laten wegen.

Moderne waterdichte camera's

Voorheen maakten bedrijven die camera's voor de massaconsument produceerden voornamelijk alleen speciale dozen, en waterdichte camera's werden alleen geproduceerd voor professionele duikers. Tegenwoordig is de situatie aanzienlijk veranderd, aangezien de vraag naar dergelijke camera's vrij groot is. Bijna alle bekende fabrikanten begonnen dergelijke apparaten te produceren voor massaconsumptie.

Moderne waterdichte camera's zijn bijvoorbeeld de Pentax Optio WG-1 GPS. De maximale onderdompelingsdiepte is ongeveer 10 meter. Onder deze camera's kan ook de Olympus Tough TG-810 worden opgemerkt. Met dit apparaat kun je ook duiken tot een diepte van 10 meter.

Daarnaast is er veel vraag naar Panasonic Lumix DMC-TS3 waterdichte camera's, met een maximale onderdompelingsdiepte van 12 meter; FujiFilm FinePix XP30, waarmee je tot 5 meter diepte kunt duiken.

De keuze is in ieder geval aan u. Door de modellen te vergelijken op basis van de bovenstaande kenmerken, kunt u de meest geschikte kiezen, die technisch goed is, een acceptabele prijs heeft en die u extern leuk vindt.

Aanbevolen: