Hoe Kies Je Een Goede Camcorder?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goede Camcorder?
Hoe Kies Je Een Goede Camcorder?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Camcorder?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Camcorder?
Video: Best Budget Camcorders in 2020 [Top 5 Picks For Videos] 2024, Maart
Anonim

Tegenwoordig hebben digitale apparaten analoge apparaten bijna volledig vervangen: audiocassettes werden vervangen door optische schijven, fotografische film verloor terrein aan matrices en binnenkort zal hetzelfde gebeuren met videobanden. Daarom moet bij het kiezen van een camcorder speciale aandacht worden besteed aan digitale modellen. Het wordt aanbevolen om de volgende specificaties in gedachten te houden bij de aankoop van dit apparaat.

Hoe kies je een goede camcorder?
Hoe kies je een goede camcorder?

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u moet controleren, is het opnameformaat, dit kan van verschillende typen zijn: Digital 8, mini DV, micro MV, DVD en Mpeg4. Camcorders die met de eerste drie formaten werken, nemen nog steeds informatie op cassettes op, maar tegelijkertijd met stereogeluid en digitale kwaliteit.

• Digital 8 is geschikt voor mensen die nog Hi8-opnames hebben. Met dergelijke apparaten kunt u niet alleen de bestaande records in het oude formaat bekijken, maar ook digitaliseren en converteren naar Digital8. Opname in dergelijke videocamera's gebeurt op 8 mm film.

• Camera's in mini DV-formaat gebruiken kleinere cassettes, daarom is het apparaat zelf veel lichter. De kwaliteit van video- en geluidsopname neemt echter zelfs toe.

• Camcorders die het Micro MV-formaat gebruiken, comprimeren video naar Mpeg2. Dat wil zeggen, de apparaten worden nog kleiner, dus controleer voordat je zo'n camera koopt hoe comfortabel het is om hem vast te houden.

• Dvd-camera's nemen video rechtstreeks op dvd-schijven op, zodat u video kunt bekijken zodra u de optische media van het apparaat verwijdert.

• Een van de beste opties - videocamera's in Mpeg4-formaat. In dit geval wordt alle informatie op een flashkaart of op een harde schijf opgeslagen.

Stap 2

Het volgende waar u op moet letten, is optiek. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van een camcorder. Bij de vervaardiging van een lens kunnen verschillende bedrijven niet alleen hun eigen ontwikkelingen gebruiken, maar ook apparatuur van andere fabrikanten. Panasonic gebruikt bijvoorbeeld Leica Dicomar-lens in hun camera's, terwijl Sony Carl Zess-lens gebruikt.

Stap 3

De zoeker is voor het observeren, het kiezen van de meest juiste hoek en het werken met speciale functies. Het is van twee soorten: spiegel en optisch. Het nadeel van dat laatste is dat er op zo'n zoeker een licht verschoven beeld wordt weergegeven. Het is daarom aan te raden om een camera met spiegelreflex te kopen. Let bovendien op de aanwezigheid van een LCD-scherm, hiermee kunt u video opnemen, zelfs als u vanaf moeilijk bereikbare plaatsen fotografeert.

Stap 4

Let bij het kopen van een camera op een specificatie als Zoom. Hiermee kun je objecten fotograferen die zich op grote afstand van je bevinden. Voor amateurfotografie is een 10x zoom geschikt en voor hogere prestaties is een speciaal statief nodig.

Stap 5

Het is aan te raden om een camera te kopen met een grote diagonale matrix, hierdoor kun je bij weinig licht hoogwaardige opnames maken. Kijk daarnaast naar de resolutie van de matrix, de kwaliteit van het fotograferen hangt af van deze eigenschap.

Stap 6

De stabilisator helpt u beeldtrillingen tijdens het opnemen te voorkomen. Elk model wordt geleverd met een standaard gimbal, maar professionals adviseren om camera's te kiezen die zijn uitgerust met een optisch apparaat.

Aanbevolen: