Hoe Een Tv Voor De Keuken Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tv Voor De Keuken Te Kiezen
Hoe Een Tv Voor De Keuken Te Kiezen

Video: Hoe Een Tv Voor De Keuken Te Kiezen

Video: Hoe Een Tv Voor De Keuken Te Kiezen
Video: Afl. 10 - Zelf je keuken plaatsen - Zelfbouw van A tot Z met Dobbit tv en Sack Zelfbouw 2024, April
Anonim

Het brede aanbod aan moderne tv's maakt het alleen maar lastig om het juiste model te kiezen. Gelukkig is het kiezen van een tv voor je keuken niet moeilijk als je op bepaalde details let.

Hoe een tv voor de keuken te kiezen
Hoe een tv voor de keuken te kiezen

instructies:

Stap 1

Bepaal de grootte van uw keuken-tv-scherm. In dit geval hangt het allemaal af van uw persoonlijke voorkeuren en de beschikbaarheid van vrije ruimte voor het installeren van de tv. Merk op dat de optimale kijkafstand ongeveer twee diagonalen is. Als de tv zich op anderhalve meter van de kijker bevindt, moet de schermdiagonaal 26-29 inch zijn. Voor een relatief kleine keuken zijn 24-inch schermen ideaal. Tv's met zo'n diagonaal nemen weinig ruimte in beslag en kunnen in vrijwel elke hoek van de kamer worden geplaatst.

Stap 2

Bepaal waar de tv precies komt te staan. Vaak worden keuken-tv's aan beugels gehangen. Deze optie wordt gebruikt om nuttige ruimte op de tafels te besparen. Met de draaibare beugel kunt u uw favoriete programma's vrijwel overal in de keuken bekijken. Houd er rekening mee dat niet alle lcd-tv-modellen kleiner dan 32 inch beugelmontagegaten hebben. Als je een vaste beugel gebruikt, kies dan zeker een tv met een brede kijkhoek (meer dan 160 graden). Anders wordt het beeld sterk vervormd bij het tv-kijken, zelfs vanuit een kleine hoek.

Stap 3

Bekijk de extra functies van de tv die je hebt gekocht. De aanwezigheid van ondersteuning voor 3D-beelden kan in dit geval als een overbodige luxe worden beschouwd. Op bijna alle moderne lcd-tv's kunt u video's afspelen vanaf flashdrives. Als je deze functie absoluut niet nodig hebt, kies dan het model van voorgaande jaren. Hun prijs is in de regel lager dan die van moderne tegenhangers.

Stap 4

Onlangs is de Smart-TV-functie erg populair geworden. Of deze optie nodig is, is aan jou persoonlijk. De voor de hand liggende voordelen zijn onder meer de mogelijkheid om films of tv-programma's online te draaien. Als de tv geen ingebouwde wifi-ontvanger heeft, moet je helaas de LAN-kabel van de router naar de tv trekken. Door een wifi-tv aan te schaffen of een extra adapter aan te schaffen, voorkomt u een wirwar van kabels.

Stap 5

Let op het uiterlijk van het geselecteerde tv-model. In dit geval hebben we het niet alleen over het kleurenschema. De praktijk leert dat tv-schermen in de keuken vaak sterk vervuild zijn. Sommige fabrikanten rusten tv's met een kleine diagonaal uit met beschermend glas. Deze technologie vergemakkelijkt het onderhoud van het scherm aanzienlijk en stelt u in staat de levensduur van uw tv te verlengen.

Stap 6

Controleer de mogelijkheid om digitale zenders te ontvangen als u van plan bent een geschikte antenne op de TV aan te sluiten. De DVB-T2-standaard wordt niet door alle moderne modellen ondersteund. Voor het gemak van kabel-tv kijken, kunt u een tv gebruiken met een smartcard-sleuf en een DVB-S2-connector.

Aanbevolen: