Backfocus Herstellen

Inhoudsopgave:

Backfocus Herstellen
Backfocus Herstellen

Video: Backfocus Herstellen

Video: Backfocus Herstellen
Video: Задний фокус 2024, Mei
Anonim

Stel je deze enge foto voor: je hebt een DSLR-camera gekocht en de foto's ervan worden wazig. Maar als je goed kijkt, is de camera scherpgesteld, alleen helemaal niet op het object waar je op mikte. Als de focus verder is "gekropen" dan het object terug naar de achtergrond, dan is je diagnose backfocus. Dit is niet dodelijk en kan worden verholpen.

Backfocus herstellen
Backfocus herstellen

instructies:

Stap 1

Breng uw camera naar een gecertificeerd servicecentrum. Maar dit kan niet altijd snel worden gedaan - ver weg of een keer. Ja, en het kost veel geld om fotoapparatuur te repareren en aan te passen, maar als dit geen probleem is, is deze optie het meest geschikt voor beginners.

Stap 2

Voer mechanische camera-uitlijning uit. De meeste DSLR-camera's hebben een of twee excentrieken onder de spiegel om het AF-vlak uit te lijnen. Als je ze verplaatst, verandert het focusveld. De moeilijkheid van de operatie is dat het slechts onder een kleine hoek blijkt te draaien, omdat de muren interfereren. Om te onderscheppen, heb je verschillende sleutels nodig die onder verschillende hoeken zijn gebogen. Je hebt ook een kleine spiegel nodig om de oorspronkelijke positie van de excentriek te fotograferen / onthouden zodat je alles terug kunt zetten als dat nodig is.

Stap 3

Bevestig de frontlens met drie schroeven aan de draaisleuven. Bij het draaien gaat de lens iets naar beneden of omhoog. Dit is de essentie van de aanpassing. Trek de decoratieve ring voorzichtig los om bij de schroeven te kunnen. Dit kan worden gedaan door het voorzichtig los te wrikken met de naald. Draai de lens en draai de schroeven weer licht vast. Als je de lens tegen de klok in draait, moeten de schroeven iets verder worden losgedraaid, dan komt het frame omhoog.

Stap 4

Als je backfocus niet mechanisch kunt elimineren, breng dan bij het fotograferen van twee tot drie meter je lichaamsgewicht over naar je voorste been. Breng het iets naar voren en focus. Zonder de ontspanknop los te laten, herstelt u uw lichaamsgewicht en drukt u de "sluiter" helemaal in. De camera zal 20-30 cm naar achteren bewegen. Dat zal voldoende zijn om de gemiddelde backfocusfout te compenseren.

Stap 5

Houd er rekening mee dat elke poging om de focus zelf handmatig aan te passen, uw gratis garantieservice ongeldig maakt, dus u doet dit op eigen risico.

Aanbevolen: