Foto's Maken Zonder Flits

Inhoudsopgave:

Foto's Maken Zonder Flits
Foto's Maken Zonder Flits

Video: Foto's Maken Zonder Flits

Video: Foto's Maken Zonder Flits
Video: Night Portrait Photography WITHOUT FLASH (Tamtastix) 2024, Mei
Anonim

De essentie van lightpainting - zoals fotografie ook wel anders wordt genoemd - komt neer op het vastleggen van een lichtstroom die op een film of een cameramatrix is gevallen, waardoor min of meer schitterende beelden ontstaan. Als de camera de omgevingsverlichting mist, gebruikt deze meestal de ingebouwde flitser, wat niet altijd geschikt is. Maar zelfs zonder flits bij weinig licht is het goed mogelijk om opnames van acceptabele kwaliteit te maken.

Foto's maken zonder flits
Foto's maken zonder flits

instructies:

Stap 1

De noodzaak om de flitser uit te schakelen kan om verschillende redenen optreden, onafhankelijk van elkaar. Flitsfotografie is bijvoorbeeld ten strengste verboden in de meeste musea en kunstgalerijen. Bij het fotograferen tijdens grote concerten zal de flitser een bearish rol spelen, zijn kracht is nog steeds niet genoeg om het podium te bereiken, terwijl de verlichte opgeheven handen van de naburige toeschouwers meestal geen artistieke waarde vertegenwoordigen. Welnu, bij het vastleggen van nacht- en avondlandschappen is de flits gewoon overbodig.

Stap 2

Als u zich in een halfdonker museum bevindt, waarvan de bedienden u vriendelijk toestonden om een paar foto's te maken, zet dan de flitser van uw camera uit. Schakel over naar handmatige modus, open het diafragma tot het maximum. Hoe groter de diafragmaopening, hoe langzamer de sluitertijd nodig is voor de camera. U krijgt dus behoorlijk fatsoenlijke foto's in niet erg goede omgevingsomstandigheden. Als u een digitale camera tot uw beschikking heeft zonder de mogelijkheid om de handmatige modus in te stellen, stelt u deze in op de opnamemodus "portret", waarbij in de regel het diafragma maximaal wordt geopend.

Stap 3

In erg donkere kamers of een concertzaal is het onwaarschijnlijk dat het eenvoudig openen van het diafragma helpt, maar hoge ISO's zijn voldoende. Zelfs de eenvoudigste camera's hebben de mogelijkheid om de ISO te verhogen. Meestal is het voldoende om de ISO-waarde op 400 of 800 te zetten. In de nieuwste modellen kan het zelfs worden verhoogd tot 12800. Dit zal natuurlijk tot op zekere hoogte de kwaliteit van de foto beïnvloeden, want hoe hoger de ISO, hoe meer veelkleurige korrels en vlekken je zult vinden in de resulterende foto. Maar lichte korreligheid wordt gemakkelijk onderdrukt in elke grafische editor, en zulke unieke foto's blijven in je geheugen.

Stap 4

Landschappen in het donker vereisen een lange belichting en daarom het gebruik van een statief. Als het statief niet bij de hand is, kan het worden vervangen door een gewone standaard, een boomtak of een ander object waarop de camera kan worden geplaatst. Als er niets van dien aard in de buurt is, pakt u de camera met beide handen stevig vast en leunt u tegen een boom of muur. Het belangrijkste is om het apparaat gedurende de hele tijd van de sluiterbediening maximale onbeweeglijkheid te geven. Het licht dat op de film of de matrix valt, is ruim voldoende om het landschap van behoorlijke kwaliteit te laten blijken.

Aanbevolen: