Wanneer En Wie Heeft De Tv Gemaakt

Inhoudsopgave:

Wanneer En Wie Heeft De Tv Gemaakt
Wanneer En Wie Heeft De Tv Gemaakt

Video: Wanneer En Wie Heeft De Tv Gemaakt

Video: Wanneer En Wie Heeft De Tv Gemaakt
Video: #329: Jaarverbod in Bouwmarkt [OPDRACHT] 2024, Mei
Anonim

De moderne mens kan zich zijn leven niet voorstellen zonder televisie. Maar weinig mensen weten wanneer het eerste televisietoestel werd uitgevonden, en wat een lange weg het ging voordat het werd wat de hedendaagse filmkijkers thuis gewend zijn te zien.

Eerste tv
Eerste tv

Een eenduidig antwoord op de vraag. wanneer en wie de tv heeft gemaakt, verbindt niemand zich ertoe te geven. Het pad van ontwikkeling van televisie-uitzendingen begint lang voordat televisietoestellen bij de mensen thuis verschenen, zelfs in de verte lijkend op moderne televisies. In veel landen van de wereld geloven ze dat deze uitvinding hun eigendom is, en trouwens, zij het elk in hun eigen mate, hebben gelijk.

Hoe is de tv begonnen?

De eerste stap naar het maken van een televisie-ontvanger werd in 1887 door Duitse natuurkundigen genomen. Het was toen dat het effect van blootstelling aan licht en elektriciteit werd geanalyseerd - het foto-effect. Iets later, in 1905, creëerden Russische wetenschappers een prototype van een fotocel en beschreven in detail het principe van de werking ervan. Maar zelfs in een vroeger tijd ontwikkelden Britse wetenschappers een schijn van een kathodestraalbuis, die later een kinescoop werd.

Televisietransmissie zou niet mogelijk zijn geweest als de radio niet was uitgevonden door Russische wetenschappers. En onderzoekers uit Frankrijk hebben frame-by-frame scanning van een afbeelding ontwikkeld en beschreven en een methode om deze om te zetten in een elektrisch signaal. De allereerste beeldbuis als zodanig is gemaakt in een Amerikaans onderzoeks- en productielaboratorium door een uitvinder uit Rusland op aantekeningen van Britse wetenschappers.

Het is dus gewoon onmogelijk om de naam van de maker van de tv te noemen, aangezien veel denkers, beoefenaars en ambachtslieden hun hand en kennis hebben gestoken in deze uitvinding.

Eerste tv

In de massa, dat wil zeggen in de huizen van gewone mensen, kwamen televisies in de jaren 50 van de vorige eeuw, althans in Rusland. Ze zagen eruit als grote houten kisten, hun beeldbuis was erg klein en om het beeld dat het produceert te onderscheiden, moest een speciaal groot vergrootglas worden gebruikt.

Het was de bedoeling om in 1939-1940 massaproductie van een prachtig apparaat in Europese landen te starten, maar het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog verstoorde deze plannen. In de USSR werden al in 1929 enkele exemplaren geproduceerd, terwijl tegelijkertijd de eerste tv-uitzending werd uitgevoerd.

Veel kenners van radiotechniek en radioamateurs, die op zijn minst enige kennis hadden van het principe van de tv, probeerden dit apparaat zelf te maken. Maar weinig mensen slaagden erin om voor die tijd zo'n complexe 'slimme doos' te recreëren, zoals het toen heette.

Sindsdien heeft televisie een lange weg afgelegd, televisie-ontvangers zijn drastisch veranderd, de kwaliteit en snelheid van hun werk is vele malen verbeterd. Weinig mensen kunnen nu al zeggen dat ze ergens anders dan in een museum een tv met een vergrootglas hebben gezien. Maar nog steeds kan niemand de vraag beantwoorden door wie de televisie is uitgevonden.

Aanbevolen: