Hoe U Gratis Kunt Achterhalen Wie Uw Telefoonnummer Heeft Gebeld

Inhoudsopgave:

Hoe U Gratis Kunt Achterhalen Wie Uw Telefoonnummer Heeft Gebeld
Hoe U Gratis Kunt Achterhalen Wie Uw Telefoonnummer Heeft Gebeld

Video: Hoe U Gratis Kunt Achterhalen Wie Uw Telefoonnummer Heeft Gebeld

Video: Hoe U Gratis Kunt Achterhalen Wie Uw Telefoonnummer Heeft Gebeld
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, Mei
Anonim

Plotselinge en frequente anonieme oproepen doen u nadenken over hoe u gratis kunt achterhalen wie het telefoonnummer heeft gebeld. Er zijn eenvoudige en betaalbare manieren om de identiteit van de beller te achterhalen en zijn hooligan of frauduleuze activiteiten te stoppen.

U kunt gratis achterhalen wie het telefoonnummer heeft gebeld
U kunt gratis achterhalen wie het telefoonnummer heeft gebeld

instructies:

Stap 1

Situaties zijn niet ongewoon wanneer een persoon gemiste oproepen van een onbekende abonnee op zijn mobiel opmerkt, dus hij wil meteen weten wie het telefoonnummer heeft gebeld. Kijk in dit geval uit welke cijfers het nummer van de vreemdeling bestaat. Aan het begin ervan staan drie cijfers, wat de operatorcode betekent, en aan de hand daarvan kunt u zien vanuit welke stad u bent gebeld. Deze code kan in elke internetzoekmachine worden ingevoerd en krijgt informatie over de exploitant en de geschatte afrekening.

Stap 2

U kunt proberen het hele nummer in één keer in een zoekmachine in te voeren. Misschien zijn de gegevens over de eigenaar beschikbaar in een van de internetdatabases. Momenteel zijn er speciale sites en fora die informatie over verdachte nummers posten, of specialisten op het gebied van mobiele diensten die mensen helpen de identiteit van de beller te achterhalen. Hier is het belangrijkste om de eerste persoon die je tegenkomt niet te vertrouwen en alleen vertrouwde mensen met echte beoordelingen te contacteren.

Stap 3

In het geval dat het nummer hoogstwaarschijnlijk geregistreerd is in uw stad of regio, aarzel dan niet om het te bellen vanaf uw hoofd- of extra simkaart (voor veiligheidsdoeleinden) en vraag de abonnee om zichzelf voor te stellen en te informeren over het doel van zijn oproepen. Misschien heeft iemand net een fout gemaakt, maar het komt ook voor dat niemand opneemt of meteen de telefoon ophangt na het horen van de veeleisende stem van de gesprekspartner. Sommigen proberen de persoon te 'praten' en proberen hem in een frauduleuze situatie te betrekken. Trap niet in de val, maar doe direct aangifte bij de politie.

Stap 4

Als u wilt weten wie het telefoonnummer heeft gebeld, maar het nummer zelf is verborgen, neem dan contact op met de communicatieafdeling van uw operator of bel de ondersteuningsdienst. De opties zijn hier als volgt: u kunt speciale opties verbinden waarmee de beller-ID niet werkt, en de volgende keer dat u belt, ziet u zijn nummer; een andere optie is om de operator te vragen dit nummer te blokkeren, zodat eventuele pogingen van fraudeurs om u te bereiken te voorkomen.

Stap 5

Houd alle nummers van uw familieleden, vrienden en werknemers bij de hand, evenals de nummers van instellingen en bedrijven waarvan u klant bent (banken, winkels, enz.). Tegenwoordig zijn er veel oplichters die speciaal nummers voor zichzelf selecteren, vergelijkbaar met de nummers die mensen vaak bellen, waarna ze hem zelf van hen bellen en proberen te "bedriegen" voor geld. Zelfs als u wordt verteld dat iemand die u kent in de problemen zit, neem dan eerst contact op met die persoon of dierbaren voordat u de vreemde beller helpt.

Aanbevolen: