Een Tv-antenne Instellen

Inhoudsopgave:

Een Tv-antenne Instellen
Een Tv-antenne Instellen

Video: Een Tv-antenne Instellen

Video: Een Tv-antenne Instellen
Video: Installing an HDTV antenna for "Free TV" 2024, April
Anonim

Tegenwoordig is het praktisch onmogelijk om zonder een schotelantenne te doen, omdat er niet veel "basis" zenders zijn en ze meestal allemaal van slechte kwaliteit zijn. Het installeren en configureren van een antenne is een nogal gecompliceerd proces dat niet alleen tijdsinvesteringen, maar ook bepaalde kennis vereist.

Een tv-antenne instellen
Een tv-antenne instellen

Noodzakelijk

Hulpprogramma voor pc, internet, satellietantenne-uitlijning

instructies:

Stap 1

Open de Google Earth-service. U moet uw woonplaats en uw huis op de kaart vinden. Plak vervolgens een tag op het huis (klik op "Tag toevoegen").

Stap 2

Schrijf de coördinaten op. Klik hiervoor met de linkermuisknop op de ingestelde markering. In het geopende venster, in de velden voor breedte- en lengtegraad, verschijnen de coördinaten van uw huis. Bijvoorbeeld: Breedtegraad 65 54 01; Lengtegraad 50 67 94.

Stap 3

Voer een programma uit met de naam Satellit Antenna Alignment. In dit programma moet je de azimut- en elevatiewaarden achterhalen. Met de hoek kunt u bepalen hoe hoog - laag de schotelantenne eruit moet zien. Om dit te doen, voert u rechts in het venster de coördinaten van het huis in en klikt u op Analyseren. Noteer je bevindingen. Blader aan de linkerkant van het venster door alle beschikbare aanbieders van satelliet-tv, op basis van de hoek, en selecteer de optie die bij u past. U kunt op elk moment de ene operator naar de andere wijzigen, maar alleen voor een bepaalde hoek.

Stap 4

Ga terug naar Google Earth en klik op Toon liniaal. Er gaat een venster voor je open waar je de richting van de azimut moet volgen. Doel - de satellietschotel moet naar de geselecteerde satelliet worden gericht. U kent de azimutwaarde. Zet het startpunt op ons huis met de linkermuisklik en rij met de cursor, zonder de linkermuisknop los te laten, rond het huis tot je stopt bij de gewenste azimutwaarde. Trek een lijn voor jezelf op de kaart zo lang dat je de exacte richting van de satelliet kunt begrijpen (bijvoorbeeld door te focussen op aangrenzende gebouwen).

Stap 5

Richt de antenne in de gewenste richting en zet de hoofdbouten vast. Maar niet strak, de schotelantenne moet vrij naar beneden kunnen bewegen. Voer de eerste afstemming uit op het krachtigste kanaal. Ga vervolgens verder met nauwkeuriger afstemmen. Schakel het zwakste ontvangstkanaal in en stel de antenne af voor de beste beeldkwaliteit. Als u klaar bent, bevestigt u de antenne stevig in deze positie.

Aanbevolen: