Hoe Kies Je Een 32-inch Lcd-tv

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een 32-inch Lcd-tv
Hoe Kies Je Een 32-inch Lcd-tv

Video: Hoe Kies Je Een 32-inch Lcd-tv

Video: Hoe Kies Je Een 32-inch Lcd-tv
Video: TCL 32 INCH ANDROID TV - UNBOXING AND INITIAL SETTINGS! 2024, Mei
Anonim

32-inch tv's worden als de meest populaire beschouwd - schermen van dit formaat kunnen in kleine ruimtes worden geïnstalleerd (in de keuken, in de slaapkamer of in de woonkamer), ze zijn betaalbaar en hebben een breed scala aan functies. De selectiecriteria voor tv's van dit formaat zijn standaard.

Hoe kies je een 32-inch lcd-tv
Hoe kies je een 32-inch lcd-tv

instructies:

Stap 1

Let op de resolutie van de tv of de grootte van de matrix. Ben je van plan om alleen een tv-programma te kijken, dan is een resolutie van 800x600 pixels voldoende. Om dvd-films te bekijken, moet u tv-modellen kiezen met een hoge resolutie - 1366x768 en hoger. Om digitale televisiesignalen te kunnen ontvangen, is een resolutie van 1920 x 1080 pixels vereist.

Stap 2

De responstijd, oftewel de snelheid waarmee het vloeibare kristal van horizontaal naar verticaal beweegt, kenmerkt de kleurweergave van de tv. Hoe lager deze indicator, hoe beter het beeld zal zijn - kies modellen met een responstijd van niet meer dan 8 ms.

Stap 3

Kies de beeldverhouding afhankelijk van wat u het liefst kijkt - tv-programma's (4: 3) of dvd-films (16: 9).

Stap 4

Het contrast van de tv moet hoog zijn - hoe lager de waarde, hoe slechter het kleurenpalet. Moderne modellen kunnen contrastverhoudingen hebben van 600: 1, 800: 1 en hoger. Maar als de gespecificeerde contrastverhouding 12000: 1 is, betekent dit dat u extra beeldaanpassing moet gebruiken - houd geen rekening met dergelijke aantallen. Hoe hoger de helderheid van de tv, hoe beter het beeld wordt uitgezonden en u hoeft uw ogen niet te belasten. De standaard helderheid voor lcd-tv's is meer dan 450 cd/m2. De automatische helderheidsaanpassingsfunctie maakt de TV handiger in het gebruik - afhankelijk van de verlichting in de kamer wordt een bepaald helderheidsniveau ingesteld (controleer of deze functie beschikbaar is).

Stap 5

De kijkhoeken van de tv moeten ongeveer 178 graden zijn - als je vanaf de zijkant naar het scherm kijkt, zijn de kleurverandering en afname van het contrast onder deze hoek standaard. Verouderde modellen zijn van minder belang.

Stap 6

Let op de ingebouwde stereo installatie - 4 speakers, versterker. De aanwezigheid van luidsprekers met verschillende effecten verhoogt de kosten van de tv en de mate van functionaliteit.

Stap 7

Ontdek het aantal aansluitingen op de tv - u hebt DVI-, HDMI-aansluitingen nodig. Het is ook wenselijk dat de tv een USB-poort, meerdere slots voor geheugenkaarten, digitale uitgangen heeft.

Aanbevolen: