Hoe Krijg Je Een Goede Tv-prestatie?

Inhoudsopgave:

Hoe Krijg Je Een Goede Tv-prestatie?
Hoe Krijg Je Een Goede Tv-prestatie?

Video: Hoe Krijg Je Een Goede Tv-prestatie?

Video: Hoe Krijg Je Een Goede Tv-prestatie?
Video: Hoe geef ik een goede presentatie of spreekbeurt? 2024, April
Anonim

Moderne televisies zijn uitgerust met automatische controlesystemen die beelden van hoge kwaliteit leveren, zelfs bij slechte ontvangstomstandigheden en schommelingen in de netspanning. Desondanks is een stabiele en langdurige werking van de tv alleen mogelijk met de juiste zorg.

Hoe krijg je een goede tv-prestatie?
Hoe krijg je een goede tv-prestatie?

instructies:

Stap 1

Gebruik een antenne die geschikt is voor de ontvangstomstandigheden met de TV. Een binnenantenne uit de buurt van een televisiecentrum is nutteloos. Omgekeerd zal een te gevoelige antenne met een goede versterker bij gebruik in de buurt van de zender overbelasting en vervorming veroorzaken. Als er een gemeenschapsantenne is, geef deze dan de voorkeur.

Stap 2

Een ferroresonante stabilisator, zeer geschikt voor een tv met een transformatorvoeding, is nutteloos voor moderne apparaten waarin de voeding geschakeld is. Zo'n stabilisator kan zelfs de tv verpesten. De impulseenheid kan alleen spanningsschommelingen aan, bursts zijn veel destructiever - zeer korte impulsen met een amplitude van enkele kilovolts. Om je hiertegen te beschermen, koop je een speciaal verlengsnoer met ingebouwd filter. Het beschermt niet alleen de tv, maar ook andere apparatuur - tot aan de opladers van mobiele telefoons.

Stap 3

Let op de staat van de kabels waarmee de tv is aangesloten op het netwerk, antenne en signaalbronnen. Ze mogen geen breuken, kortsluitingen, isolatiefouten hebben. Repareer of vervang beschadigde kabels onmiddellijk. Voordat u dit doet, moet u ervoor zorgen dat zowel het apparaat zelf als alle apparaten die erop zijn aangesloten, spanningsloos zijn.

Stap 4

De binnenkant van de tv moet stofvrij zijn. Het moet eenmaal per jaar worden schoongemaakt door een gekwalificeerde reparateur. Hij moet ook de staat van de onderdelen van het apparaat, met name de elektrolytische condensatoren, controleren en deze tijdig vervangen. Alle werkzaamheden moeten worden uitgevoerd met een spanningsloos apparaat, ontladen condensatoren en alleen na het verwijderen van de lading van de kinescoopanode.

Stap 5

Negeer de instructies in de instructies om de koeling van de tv te verzekeren niet. Negeer vooral niet de regel die de installatie van het apparaat in een meubelmuur verbiedt. Stel de helderheid niet te hoog in - ongeacht het type tv (buis, vloeibaar kristal, plasma), gedwongen bediening leidt tot oververhitting, snelle slijtage en een verhoogd stroomverbruik. En zodat het beeld ook bij lage helderheid niet vaag lijkt, plaats het apparaat dan niet voor een raam. Zet de tv uit als niemand kijkt.

Aanbevolen: