Hoe Krijg Ik Een Terugbetaling Voor Een Mobiele Telefoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Krijg Ik Een Terugbetaling Voor Een Mobiele Telefoon?
Hoe Krijg Ik Een Terugbetaling Voor Een Mobiele Telefoon?

Video: Hoe Krijg Ik Een Terugbetaling Voor Een Mobiele Telefoon?

Video: Hoe Krijg Ik Een Terugbetaling Voor Een Mobiele Telefoon?
Video: how to recover and replace your data from your broken device ? Baayta review 2024, Mei
Anonim

Elke dag worden er veel mobiele telefoons gekocht. Maar vaak blijkt het apparaat defect te zijn of heeft de koper andere claims. Uiteraard rijst de vraag of het mogelijk is om de telefoon terug te sturen. In het eerste geval heeft de consument het recht om te retourneren en te ruilen, in andere situaties is alles ingewikkelder.

Hoe krijg ik een terugbetaling voor een mobiele telefoon?
Hoe krijg ik een terugbetaling voor een mobiele telefoon?

Noodzakelijk

  • - complete set goederen;
  • - bonnetje;
  • - garantie kaart;
  • - het paspoort

instructies:

Stap 1

Als een mobiele telefoon volgens de Russische wet goed werkt, kun je deze niet terugbrengen naar de winkel. Mobiele telefoons zijn niet-retourneerbare en niet-uitwisselbare non-food artikelen. Dit wordt aangegeven in decreet nr. 55 van de regering van de Russische Federatie van 19 januari 1998, volgens welke telefoons een van de categorieën van technisch complexe huishoudelijke artikelen zijn en niet kunnen worden geretourneerd en geruild als ze in goede staat verkeren.

Stap 2

Volgens de wet "Bescherming van consumentenrechten", hebt u het recht om geld terug te geven voor een mobiele telefoon of deze om te ruilen voor een andere als deze defect is of een defect vertoont dat tijdens de garantieperiode en buiten uw schuld is ontstaan. Hiervoor moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan: de telefoon moet zijn presentatie behouden en volledig zijn uitgerust. U dient ook uw kassabon, kassabon en garantiekaart bij u te hebben. Als de cheque verloren gaat, staat de wet u toe om gebruik te maken van de getuigenis van getuigen of de aankoop op een andere manier te bewijzen. Maar deze verantwoordelijkheid ligt bij de consument, dus het is het beste om bonnen te allen tijde te bewaren. Om uw geld terug te krijgen, mag de storing niet het gevolg zijn van uw niet-naleving van de bedrijfsvoorwaarden.

Stap 3

Om een defecte telefoon terug te sturen, komt u naar de winkel en neemt u een complete set goederen, bonnen en een garantiekaart mee, evenals uw paspoort (paspoort of militaire ID). Schrijf in een vrije vorm een verklaring gericht aan de uitvoerend of algemeen directeur met het verzoek om uw geld terug te geven of het product om te ruilen voor een soortgelijk exemplaar. Vermeld de volledige naam van het product, de waarde, het gedetecteerde defect. Voeg kopieën van aankoopbewijzen, aankoopbewijzen en garantiekaart toe (bewaar de originelen bij u). Vink dit vakje aan als u aanwezig wilt zijn bij het onderzoek van de goederen als deze wordt uitgevoerd. Gelieve te ondertekenen en te dateren.

Stap 4

De winkelmedewerker moet de verpakking van de van u ontvangen goederen inventariseren, een zegel en zijn handtekening op uw aanvraag zetten. De winkel stuurt de telefoon dan meestal naar een servicecentrum. Nadat uit het onderzoek is gebleken dat de storing buiten uw schuld ligt, zal de winkel aan uw eisen moeten voldoen: het product omruilen of het betaalde bedrag teruggeven.

Aanbevolen: