Een Tv Repareren

Inhoudsopgave:

Een Tv Repareren
Een Tv Repareren

Video: Een Tv Repareren

Video: Een Tv Repareren
Video: Samsung Smart TV Repareren UE40D5700 Smart TV Moederbord vervangen Bootloop Repair Replace Mainbord 2024, Mei
Anonim

Een storing van een tv is een uiterst onaangename gebeurtenis. Nu moet je het naar een servicecentrum brengen, een tijdje zonder tv zitten, geld betalen als de garantie al is verlopen … Niet al te rooskleurige vooruitzichten. Hoewel het erg moeilijk lijkt, kun je een lcd-tv ook thuis repareren.

Een tv repareren
Een tv repareren

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier
  • - reserveonderdelen
  • - soldeerbout
  • - nauwkeurigheid

instructies:

Stap 1

Draai op het achterpaneel voorzichtig alle schroeven los. Leg ze op één plek, bij voorkeur in een doos of pot, om ze niet kwijt te raken, want je weet vast wel hoe gemakkelijk bouten verloren gaan bij het repareren van iets. Maak vervolgens het deksel los. Houd er rekening mee dat er dubbele beugels op tv's zijn - naast bouten kan de behuizing ook worden verbonden met vergrendelingen. Wrik voorzichtig de vergrendelingen los met een platte schroevendraaier en open de behuizing. Kijk nu wat er in uw tv zit.

Stap 2

Bepaal waar de voeding is en waar het moederbord is. De voeding bevat connectoren voor het aansluiten van een kabel, terwijl het moederbord eruitziet als een gewone microschakeling.

Stap 3

Onderzoek zorgvuldig alle elementen van de voedingseenheid - als deze beschadigd is. Condensatoren zijn meestal beschadigd. Ze bevinden zich meestal in de linkerbovenhoek van de voeding. Als u merkt dat er vloeistof uit de condensatoren sijpelt of als hun integriteit is verbroken, denk er dan aan dat u de oorzaak van de storing hebt gevonden.

Stap 4

Bepaal nu de waarde van de kapotte condensatoren. Het is het beste om ze te vervangen door condensatoren met een hogere classificatie, omdat de oorspronkelijk geïnstalleerde condensatoren niet zijn ontworpen voor hoogspanning en de fluctuaties ervan, die meestal voorkomen. Laat er dus een extra veiligheidsmarge zijn.

Stap 5

Verander de condensatoren in serie om niet in de war te raken. Als je alles in één keer verwijdert, weet je later misschien niet meer welke condensator je waar moet aansluiten. De condensatoren moeten worden vervangen door een soldeerbout - u moet de ene condensator lossolderen en de andere solderen.

Stap 6

Let bij het vervangen van condensatoren goed op hun polariteit. Als de polariteit wordt omgekeerd, exploderen de condensatoren gewoon en heb je dit helemaal niet nodig.

Stap 7

Nadat u de defecte onderdelen hebt vervangen, plaatst u het bord terug en zet u de tv-kast weer in elkaar - klik de helften van de kast vast en schroef alle bouten op hun plaats.

Stap 8

Zet na het voltooien van het werk de tv voorzichtig aan (voor het geval u beter niet direct voor het scherm gaat staan). Als het werkt, dan is alles in orde, maar laat het een paar uur continu draaien en controleer dan of de nieuwe condensatoren te heet zijn. Zo niet, dan is alles in orde.

Aanbevolen: