Wat Te Verwachten Van Smartphones Met Flexibele Schermen

Inhoudsopgave:

Wat Te Verwachten Van Smartphones Met Flexibele Schermen
Wat Te Verwachten Van Smartphones Met Flexibele Schermen

Video: Wat Te Verwachten Van Smartphones Met Flexibele Schermen

Video: Wat Te Verwachten Van Smartphones Met Flexibele Schermen
Video: What is Stopping Flexible Displays From Taking Over? 2024, April
Anonim

Een paar jaar geleden dachten nog maar weinig mensen aan het op de markt verschijnen van buigbare smartphones met een flexibel scherm, maar in 2018 zullen futuristische gadgets uit sciencefiction blijkbaar een onderdeel van het dagelijks leven worden. Sony en Samsung zijn actief betrokken bij hun ontwikkeling, laatstgenoemde belooft dit jaar een flexibel clamshell-model uit te brengen.

Smartphones met flexibel scherm komen binnenkort op de markt
Smartphones met flexibel scherm komen binnenkort op de markt

Schoonheid of gemak?

De Zuid-Koreaanse gigant Samsung heeft de lancering aangekondigd van zijn vlaggenschip Galaxy X opvouwbare smartphone met een flexibel display. Op CES-2018 in Las Vegas werd een prototype van het toestel gepresenteerd. De besloten presentatie werd gehouden voor een zeer beperkte kring van mensen, zodat gewone gebruikers alleen kunnen raden wat ze kunnen verwachten van een telefoon met een flexibel scherm, en allerlei geruchten circuleren op internet.

Het is betrouwbaar bekend van degenen die de tentoonstelling bezochten dat de smartphone zal worden uitgerust met een 7, 3-inch display, maar er is nog geen informatie over de technische kenmerken. Het belangrijkste nadeel van het model is, zoals je zou verwachten, een onbetrouwbaar ontwerp. Samsung-specialisten zijn momenteel bezig om dit probleem op te lossen. De lancering van de productie is gepland voor november van dit jaar. Als alles volgens plan verloopt, wordt de afgewerkte smartphone in 2019 aan het grote publiek onthuld.

Op de hielen van Samsung rukken concurrenten van Doogee op: het bedrijf ontwikkelt een smartphone met dunne bezels en een verticaal buigend AMOLED-display. Hier gaat het verhaal meer over esthetiek - de buighoek zal verwaarloosbaar zijn. De Mix 3 belooft comfortabel met één hand te zijn, sterk, lichtgewicht en betrouwbaar. Het scherm heeft een breed kleurengamma, een brede kijkhoek en een hoog contrast. De kosten van dergelijk plezier zijn al bekend - niet minder dan $ 199,99.

Het Japanse Sony is nog niet zo succesvol op de smartphonemarkt, maar dat weerhoudt hen er niet van om ambitieuze plannen te maken. Flexibele displays voor het bedrijf worden geleverd door LG: OLED-panelen van LG Display worden al volop gebruikt in tv's van het Japanse merk, de samenwerking staat gepland om uit te breiden naar smartphones. Volgens Hitoshi Osawa, directeur productmarketing bij Sony, zullen mobiele apparaten worden uitgerust met 4K-OLED-matrices, alle andere details worden geheim gehouden door de merkvertegenwoordigers.

En hoe zit het met Appel?

Interessant is dat Apple niet te veel uitblinkt in deze race. Misschien geeft de reus en marktleider niet om dergelijk "speelgoed"? Helemaal niet - het bedrijf heeft al een team gevormd dat een iPhone met een flexibel scherm zal ontwikkelen, maar deze zal pas in 2020 worden uitgebracht. Tegelijkertijd is het de bedoeling om een betrouwbare en flexibele printplaat uit te brengen. Met name het opvouwbare OLED-scherm voor Apple zal ook door LG worden geleverd.

Experts voorspellen succes voor het nieuwe product - het zal een echt revolutionair apparaat zijn. Gebogen telefoons roepen veel vragen op op het gebied van betrouwbaarheid en bruikbaarheid, maar Apple heeft voor alles gezorgd. De toekomstige iPhone zal twee vouwmodi hebben, de ene als een boek en de andere als een notebook, waarbij de ene helft de andere ondersteunt. Het lichaam zal van rubber zijn. Het vereist ook de creatie van een batterij die dergelijke radicale vervorming kan weerstaan.

Aanbevolen: