Hoe De Kabel Af Te Schermen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kabel Af Te Schermen?
Hoe De Kabel Af Te Schermen?

Video: Hoe De Kabel Af Te Schermen?

Video: Hoe De Kabel Af Te Schermen?
Video: Kabels in een loze leiding aanleggen I Instructiefilm Elektro Scheppers 2024, April
Anonim

Afscherming is een effectieve manier om zowel de gevoeligheid van een kabel voor interferentie te verminderen als de intensiteit van de interferentie zelf te verminderen. Als de kabel niet is afgeschermd, kunt u deze met geïmproviseerde middelen maken.

Hoe de kabel af te schermen?
Hoe de kabel af te schermen?

instructies:

Stap 1

Overweeg voordat u de kabel afschermt of van deze procedure kan worden afgezien. Overweeg in het bijzonder de mogelijkheid om een van de versterkertrappen van het invoerapparaat naar het uitvoerapparaat over te zetten. In dit geval zal het niveau van het signaal dat door de kabel wordt verzonden, toenemen en zal de gevoeligheid van het invoerapparaat afnemen. Hierdoor zal de verhouding van de signaalamplitude tot dezelfde storingsindicator zodanig veranderen dat de invloed van de storing wordt verminderd.

Stap 2

Schakel de stroom uit naar de apparaten die de kabel met elkaar verbinden. Koppel de kabel van elk los.

Stap 3

Als de kabel geen gemeenschappelijke mantel heeft, waarbinnen alle geleiders zijn uitgerekt, wikkel hem dan zonder gaten met gewone elektrische tape om zo'n mantel te verkrijgen.

Stap 4

Neem gewone aluminiumfolie voor het bewaren van voedsel. Wikkel de buitenste huls van de kabel en laat ongeveer 1,5 centimeter uitgepakte delen van elk van de connectoren.

Stap 5

Wikkel naast elke connector ongeveer twintig windingen van blank vertind draad rond de folie, waarbij u de windingen van de wikkeling een paar centimeter uit elkaar trekt. Breng het uit een korte lengte.

Stap 6

Wikkel het geïmproviseerde scherm volledig in met een nieuwe laag isolatietape, zodat er geen gaten ontstaan.

Stap 7

Sluit de afscherming aan op de behuizingen van beide apparaten, behalve in gevallen waar dit volgens de veiligheidsvoorschriften onaanvaardbaar is. In het tweede geval sluit u het aan op de behuizing van slechts één van de apparaten. Welke, empirisch vaststellen om interferentie te minimaliseren. Raak in dit geval in geen geval de schermuitvoer en de behuizing van het apparaat waarop deze niet is aangesloten, evenals de behuizingen van beide apparaten tegelijkertijd aan.

Stap 8

Gebruik nooit een afgeschermde kabel in plaats van coax, of voor het geleiden van aanzienlijke stromen of spanningen. Sta vooral in geen geval de doorgang van significante stromen door het scherm toe.

Aanbevolen: