Wat Zijn De Voor- En Nadelen Van Een Gebogen Scherm?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Voor- En Nadelen Van Een Gebogen Scherm?
Wat Zijn De Voor- En Nadelen Van Een Gebogen Scherm?
Anonim

Meer recent zijn er gebogen monitoren en tv's op de markt verschenen. Het is veel correcter om deze schermen concaaf te noemen. Deze innovatie is in Rusland vooral bekend dankzij Samsung. Het was immers dit bedrijf dat dergelijke producten voor het eerst demonstreerde op de markt voor huishoudelijke elektronica. Natuurlijk, voor een persoon die niet met dergelijke apparaten te maken heeft gehad, rijst de vraag of het de moeite waard is om zo'n innovatie te verwerven, of dat het helemaal niet handig is om met een gebogen scherm te werken.

Gebogen monitor
Gebogen monitor

instructies:

Stap 1

Een van de belangrijkste en onbetwistbare voordelen van een gebogen scherm is de mogelijkheid om de kijker onder te dompelen in wat er op het scherm gebeurt. Omdat ons oog een veel grotere beeldhoek heeft dan een gewone flatscreen-monitor of televisie ons biedt, kunnen we door een gebogen scherm te creëren wat er gebeurt natuurlijker overbrengen. Dit voordeel beïnvloedt zowel de perceptie van multimediatoepassingen als het lezen van teksten op de werkmonitor.

Stap 2

Gebogen schermen zijn technisch veel geavanceerder. Wanneer je een monitor of curved tv koopt, weet je zeker dat deze gebruik maakt van de nieuwste technologie. Dit heeft grote invloed op parameters zoals kleurweergave of responstijd.

Stap 3

Het gebogen scherm is gemakkelijker te gebruiken op zonnige dagen. Dankzij dezelfde gekromde ruimte wordt het licht veel actiever doorgelaten naar de kijker, waardoor je met meer verlichting rondom kunt werken, wat veel gunstiger is voor de ogen.

Stap 4

Het gebogen scherm is veel beter geschikt voor moderne gaming. Immers, zoals hierboven vermeld, is het immersie-effect erg merkbaar. Tenzij u de diagonaal van het scherm moet onthouden. Als de monitor of tv te klein is, is het meeslepende effect onbereikbaar. Zo probeerden ze deze technologie ook op smartphones te implementeren, maar tot nu toe is het niet bijzonder populair.

Stap 5

Het nadeel van het scherm is de technische perfectie en daarmee de hoge prijs. Budgetmodellen zijn mogelijk minder betrouwbaar dan de klassieke versie. De productie van dergelijke schermen is relatief recent begonnen en platte LCD-schermen worden al heel lang gemaakt. Een gebogen monitor vereist de vervaardiging van een speciale complexe matrix.

Stap 6

Een ander nadeel van een dergelijk scherm is de positie van de kijker. Als je bijvoorbeeld met een groot bedrijf tv wilt kijken, dan zien alleen degenen die zich in de centrale zone bevinden het beste wat er gebeurt. Het is echter voor hen dat de foto geweldig zal zijn.

Aanbevolen: