Hoe Kies Je Een Goede Gaming-hoofdtelefoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goede Gaming-hoofdtelefoon?
Hoe Kies Je Een Goede Gaming-hoofdtelefoon?
Anonim

Nadat ze hebben besloten een goede koptelefoon te kopen, begint bijna iedereen zich deze apparaten voor te stellen in hun verbeelding, hun mooie vorm, grootte, kleur, enz. Inderdaad, de markt van vandaag is verzadigd met verschillende goederen en om een kwaliteitsartikel te kiezen - in ons geval, koptelefoon, je moet goed naar alle kenmerken kijken.

Kies een goede koptelefoon om te gamen
Kies een goede koptelefoon om te gamen

Waar moet je op letten?

Het is noodzakelijk om een koptelefoon te kiezen voor games met alle verantwoordelijkheid, omdat dit ding je jarenlang trouw van dienst zal zijn. De belangrijkste parameters in dit geval zijn onder meer grootte, kleur, prijs en natuurlijk de geluidskwaliteit.

Professionele hoofdtelefoons onderscheiden zich, in tegenstelling tot goedkope namaakgoederen, door hun ergonomische ontwerp en verbeterde geluidskwaliteit. Hun grootte is meestal iets groter, de plug is verguld - dit vermindert de signaalverzwakking aanzienlijk.

Type kopje

Het type bekers kan open en gesloten zijn. In de open lucht is er verbinding met de omgeving, in de gesloten ruimte zijn de speakers in cups geïsoleerd van de buitenwereld. Het is beter om een hoofdtelefoon van het gesloten type te kiezen om niet naar externe ruis te luisteren, maar alleen naar wat echt nodig is.

Gevoeligheid

Het is ook noodzakelijk om aandacht te besteden aan de gevoeligheid van het apparaat - het kan laag of hoog zijn. Koptelefoons met een hoge gevoeligheid klinken veel luider omdat de luidspreker zelfs op het zwakste signaal kan reageren. Deze parameter wordt gemeten in decibel en de limieten moeten ergens tussen 100 en 120 dB / mW liggen.

Weerstand

Weerstand - hoe lager het is, hoe meer stroom er door de koptelefoon gaat, wat betekent dat ze luider zullen klinken. Deze parameter is dubbelzinnig, omdat bij een hard geluid de ontlading van de batterijen wordt versneld. Goede modellen computerhoofdtelefoons hebben impedantiewaarden van 200 tot 600 ohm. Als we het hebben over portable, dan is 16 tot 64 ohm hier voldoende.

Boog

De boog van de koptelefoon kan ook anders zijn, hier zoals je dat het beste vindt. De klassieke versie - ze draait om haar hoofd en drukt de cups tegen haar oren. De boog moet van duurzaam materiaal zijn en een eenvoudige constructie hebben. Er zijn ook haken, oordopjes en intracanale (vacuüm) haken.

Frequentierespons

Een paar woorden over de frequentierespons. Als de koptelefoon goed is, dan zal de fabrikant deze eigenschap zeker aangeven. Het menselijk oor kan geluid alleen in een bepaald bereik waarnemen, dus hoe breder de grens van deze "tunnel", hoe meer kenmerken er kunnen worden onderscheiden. De ondergrens voor een goede hoofdtelefoon mag niet lager zijn dan 20 Hz en de bovengrens niet hoger dan 20 kHz. De frequentierespons op de grafiek moet de vorm hebben van een rechte lijn, en hoe meer "golven" op de grafiek, hoe meer bepaalde frequenties wegvallen.

Niet-lineaire vervorming

Een andere, schijnbaar nogal verwarrende parameter, is niet-lineaire vervorming. Probeer je voor te stellen dat de ingang een signaal is in de vorm van een regelmatige sinusgolf, en de uitgang een vervormd signaal als gevolg van harmonischen. Het procentuele verschil met het hoofdsignaal wordt weergegeven als deze parameter. Hoe hoger de hoofdtelefoonklasse, hoe lager de niet-lineariteitswaarde. De norm is een indicator van 0,5 tot 2%.

land

Bovendien is het noodzakelijk om naar het land van de fabrikant te verwijzen. De plaats van productie kan een enorme impact hebben op de kwaliteit. Tegenwoordig vind je vaak producten uit China in de schappen, maar ook daar zijn ze niet allemaal van slechte kwaliteit. Het is nog steeds beter om goede gaming-koptelefoons uit de VS of Duitsland te kopen. Als we het hebben over apparaten voor mobiele telefoons, dan verdienen koptelefoons uit Finland en Korea meer aandacht dan andere.

Geluidsonderdrukking

Het ruisonderdrukkingssysteem is een andere parameter die moet worden gecontroleerd. Het is nodig om akoestische interferentie te onderdrukken. Kan actief of passief zijn. De laatste wordt gebruikt in budgethoofdtelefoons - er wordt alleen een speciaal type oorkussens gemaakt. Voor rijkere apparaten wordt een actief systeem gebruikt, dat ruis genereert die lijkt op interferentie, maar slechts 180 graden omgekeerd. Dit dempt bijna 90% van het ongewenste geluid. De nadelen van het systeem kunnen zijn: enige vervorming van het geluid door reflectie van de cups, volledige geluidsisolatie van de buitenwereld (misschien hoor je de signalen van auto's, het telefoontje of de stem van een persoon in de buurt niet). Dergelijke apparaten zullen echter aantrekkelijk zijn voor degenen die vaak met de metro, vliegtuigen, bussen en treinen reizen.

Conclusie

Het vermogen en de grootte van de luidsprekers kunnen tegenwoordig variëren. Grootte is niet het belangrijkste in moderne hoofdtelefoons. Voorheen, hoe groter het apparaat was, hoe luider het klonk. Nu kunnen kleine hoofdtelefoons geluid reproduceren met zo'n kracht waar hun voorgangers "nooit van hadden gedroomd". Met stroom is het nog steeds gemakkelijker, probeer na het controleren van alle indicatoren naar muziek op een koptelefoon te luisteren, als het geluid sappig en helder is, dan is alles in orde, je kunt het kopen.

Aanbevolen: