Lenovo P780: Smartphonebeoordeling, Specificaties

Inhoudsopgave:

Lenovo P780: Smartphonebeoordeling, Specificaties
Lenovo P780: Smartphonebeoordeling, Specificaties

Video: Lenovo P780: Smartphonebeoordeling, Specificaties

Video: Lenovo P780: Smartphonebeoordeling, Specificaties
Video: Обзор смартфона Lenovo P780. Подробный видеообзор Lenovo P780 от FERUMM.COM 2024, April
Anonim

Lenovo P780 is de zevende generatie P-line smartphone van Lenovo. Het werd aangekondigd op 15 juli 2013 en ging kort daarna in alle landen van de wereld in de verkoop.

Lenovo P780: smartphonebeoordeling, specificaties
Lenovo P780: smartphonebeoordeling, specificaties

Uiterlijk en ergonomie

Lenovo P780 ziet eruit als de meest voorkomende budget-smartphone van weleer. Hij heeft hetzelfde gebruikelijke monochrome lichaam, afgerond aan de randen. Het scherm is aan alle kanten bedekt met brede zwarte randen die passen bij de zwarte kleur van de behuizing.

De voorkant van de smartphone heeft een camera, speaker en drie systeemknoppen. De knoppen zijn aanraakgevoelig en zonder verlichting is het onmogelijk om ze in volledige duisternis te vinden. Maar je kunt er wel aan wennen, hun functies en locatie zijn standaard voor telefoons van deze klasse. Het zal veel moeilijker zijn om te wennen aan de locatie van de aan / uit- en volumeknoppen. In tegenstelling tot de meeste andere smartphones zit bij de lenovo p780 de aan/uit-knop aan de bovenkant, niet aan de zijkant. Door de telefoon in één hand te houden, zullen niet alle gebruikers het gemakkelijk vinden om hem aan te zetten. De situatie is vergelijkbaar met de volumeknop. Deze bevindt zich aan de rechterkant van het apparaat, wat niet erg handig is voor de rechterhand. De knoppen worden gesloten met een handpalm en om het volume te wijzigen, moet u de telefoon uit uw handen halen of onder de knie krijgen en op deze knoppen drukken met uw handpalm zonder uw vingers te gebruiken.

Afbeelding
Afbeelding

Kenmerken

De lenovo p780 heeft een goede quad-core MediaTek MT6589 processor met een frequentie van 1,2 GHz. Voor betere prestaties neemt de PowerVR SGX544 grafische versneller een deel van de CPU-belasting over.

Het apparaat laat een kleine prestatie zien voor het huidige jaar, maar voldoende voor de meeste taken. In de benchmark scoort de antutu smarton precies 14 duizend punten.

De smartphone is niet geschikt om foto's op te slaan of video's op te nemen, aangezien hij maar 4 GB intern geheugen heeft. Het volume kan worden uitgebreid met microSD-geheugenkaarten, maar slechts tot 36 GB in totaal. Nieuwe telefoons hebben nu 64 GB geheugen "out of the box" en dit kan met nog eens 256 GB worden uitgebreid. Lenovo is ook niet erg goed met RAM. 1 GB geheugen is voldoende om maximaal 2-3 simpele applicaties te draaien, je hoeft niet na te denken over normale multitasking.

Het 5 inch scherm produceert een resolutie van 1280 bij 720 pixels, wat best goed is voor zo'n toestel. Het gehele voorste gedeelte wordt beschermd door krasbestendig glas. Maar het zal het scherm niet redden van fysieke schade. De kijkhoeken van de lenovo p780 zijn groot, dus je kunt er zelfs films van kijken.

2 camera's geplaatst. De belangrijkste met een resolutie van 8 megapixels, de voorste is 0,3 megapixels. Foto's en video's zijn niet van de hoogste kwaliteit.

Dankzij een batterij van 4000 mAh kan het apparaat 6-8 uur werken in de videoweergavemodus. Dit is een zeer groot cijfer voor elke moderne smartphone.

Prijs

Lenovo p780 is niet meer leverbaar en kan niet worden gekocht in officiële winkels.

Aanbevolen: