Huawei Honor V10: Review, Specificaties

Inhoudsopgave:

Huawei Honor V10: Review, Specificaties
Huawei Honor V10: Review, Specificaties

Video: Huawei Honor V10: Review, Specificaties

Video: Huawei Honor V10: Review, Specificaties
Video: Обзор Honor V10. Неделя с флагманом! 2024, April
Anonim

Honor V10 (Huawei Honor View 10) is een vereenvoudigde versie van het vlaggenschip Huawei Mate 10. Een uitstekende processor en curieuze slimme chips maakten het mogelijk om een behoorlijke prijs voor dit apparaat vast te stellen, maar de smartphone is behoorlijk competitief en een gedetailleerde overweging waard.

Huawei Honor V10: review, specificaties
Huawei Honor V10: review, specificaties

Het pakket bevat, naast de smartphone zelf, een oplader met ondersteuning voor snel opladen, instructies, een USB-kabel en een clip voor het openen van de simkaartlade.

Positionering Honor V10

Honor is een submerk van Huawei dat ineens beter presteerde dan het hoofdmerk. Veel kopers weten niet eens dat Honor dezelfde Huawei is, hoewel er binnen het bedrijf totaal verschillende divisies bezig zijn met productontwikkeling. In Rusland zijn de verkoopleiders iPhone en Samsung, terwijl Huawei en Honor-smartphones een poging zijn om een aanzienlijk deel van de markt te veroveren. En honor v10 zou precies het apparaat zijn dat dit zou moeten doen. Aan de ene kant is dit model een soort experiment, aan de andere kant is het onwaarschijnlijk dat de telefoon super populair zal worden vanwege de hoge kosten.

Ontwerp

Ontwerp Huawei Honor V10 geërfd van een van zijn voorgangers - Honor 7x. Pas nu is de vingerafdruksensor verplaatst naar het voorpaneel (dezelfde techniek is anders voor de Mate 10 Pro en Mate 10). De locatie van de sensor is niet al te handig te noemen, omdat er een constant risico bestaat dat de buis per ongeluk valt. De vingerafdruksensor is gecombineerd met aanraaktoetsen. Als u de knop ingedrukt houdt, wordt het hoofdscherm geopend, druk kort op - ga naar het niveau omhoog, veeg naar de zijkant - open het multitasking-menu.

Honor View 10 komt op de markt in vier kleuren: zwart, zilver, goud en rood.

Aan de rechterrand van het toestel zit een aan/uit knop en een volumeknop. Het onderste uiteinde wordt ingenomen door een standaard 3,5 mm koptelefoonaansluiting en een opladeringang (Type C). Aan de linkerrand zit een gecombineerd slot: je kunt twee simkaarten gebruiken of een tandem simkaart + geheugenkaart. Microfoons (er zijn er twee) bevinden zich aan de uiteinden van de buis. De smartphone weegt 172 gram. Het ligt prettig in de hand, de montage is uitstekend: niets kraakt, geen speling.

Weergave

De diagonaal van het scherm is 5, 9 inch, de resolutie is 2160x1080 - dit zijn behoorlijk solide kenmerken, vergelijkbaar met top-end smartphones van andere fabrikanten. De beeldverhouding is 18:9 - een zeer populaire schermgeometrie in de eerste helft van 2018. Het display heeft een beschermend Corning Gorilla Glass. De kijkhoeken zijn uitstekend, het beeld ziet er helder en sappig uit. Er is een automatische helderheidsregeling. Witbalans kan handmatig worden aangepast.

De nadelen van het scherm zijn onder meer een agressief scherpe aanpassing van de achtergrondverlichting. Als u de kleuren bijvoorbeeld automatisch direct aanpast in plaats van geleidelijk, worden ze dof. Er is al een beschermfolie op het scherm geplakt, die snel bekrast raakt en het uiterlijk van de handset bederft.

Honor V10 ondersteunt de handschoenmodus, maar bij gebruik neemt het laadverbruik met 15-20% toe.

Accu

De batterijcapaciteit is gemiddeld - 3750 mAh. De batterij zelf is lithium-ion. In de gespreksmodus gaat de smartphone volgens de garanties van de fabrikant 22 uur mee en in de stand-bymodus - ongeveer 550 uur. Dankzij snelladen kan de batterij in 1 uur en 15 minuten volledig worden hersteld.

Wanneer het apparaat in de standby-modus gaat, stopt het in de meeste gevallen met het verzenden van gegevens op de achtergrond, wat door de meeste gebruikers als een nadeel wordt ervaren. Het is veel handiger om de telefoon in uw zak te dragen terwijl het automatisch uploaden van de gemaakte foto's naar de cloud aan de gang is, in plaats van de telefoon de hele tijd in uw handen te houden.

Ijzer

De fabrikant wilde 6 GB RAM installeren op het model met 128 GB intern geheugen. De tweede leveringsoptie is 4 GB RAM met 64 GB aan boord. Als u geen tweede simkaart gebruikt, kunt u een geheugenkaart met een capaciteit tot 256 GB in de sleuf plaatsen.

De Huawei Honor V10 heeft een HiSilicon Kirin 970-processor, die 4 cores heeft op 2,4 GHz en 4 cores op 1,8 GHz (allemaal Cortex-A53). Alle synthetische tests laten uitstekende prestaties zien van de Mali-G72 MP12 GPU, die zelfs voor krachtige games goede prestaties garandeert.

Gelijktijdige bediening van beide simkaarten in 4G-modus is onmogelijk, de tweede kaart zal altijd in 2G zijn. Wi-Fi is standaard, maar dual-band. USB is slechts 2.0.

Camera's

De camera aan de voorkant heeft 13 megapixels en is niet anders in iets bijzonders. De hoofdcamera is dubbel: de eerste heeft 16 megapixels, de tweede (met een zwart-witmodule) - 20 megapixels. De camera-interface is standaard en intuïtief. Er zijn veel presets die onder verschillende opnameomstandigheden kunnen worden gebruikt.

De professionele opnamemodus, die spiegelreflexcamera's imiteert, is goed geïmplementeerd. In de groothoekstand zijn de foto's best goed.

Video kan zowel in FullHD met 60 frames als in 4K met 30 frames worden opgenomen.

De camera heeft de "chips" van kunstmatige intelligentie aangekondigd. Het apparaat herkent zelf wat de gebruiker op dat moment aan het fotograferen is en verbetert automatisch het beeld. Helaas kun je AI niet uitschakelen in de automatische opnamemodus. Foutieve herkenning komt regelmatig voor.

In de camera-instellingen vindt u een aantal filters die de noodzaak om de extra Prisma-applicatie en zijn analogen te installeren wegnemen.

Softwarekenmerken:

De Honor V10-smartphone gebruikt EMUI 8, wat een behoorlijk interessante en handige softwareschil is. Er is een FM-radio: deze werkt, net als al het andere, alleen als er een koptelefoon is aangesloten en als antenne wordt gebruikt. Bij het afspelen van audio kun je het geluid afstemmen met een set equalizers. Muzikaal is het model niet anders.

De voorgeïnstalleerde apps zijn typerend voor de meeste Huawei-modellen. In Honor is in principe alles alleen het meest noodzakelijke, er zijn geen franjes die het geheugen laden.

Het apparaat kan fungeren als een infraroodafstandsbediening voor huishoudelijke apparaten.

Extra functies

  1. De Honor V10 heeft ingebouwde Microsoft Translate met spraakherkenning, meer talen en toetsenbordinvoer.
  2. Face unlock is een functie vergelijkbaar met de iPhone X. Met 300.000 herkenningspunten laat het systeem zich volgens de fabrikanten niet gek maken.
  3. Kleine objecten scannen met de camera en van elk daarvan een driedimensionale projectie maken.
  4. Firmware-update via de ether.

Het lijkt de meest interessante "chips". Ze werden beloofd, maar nooit uitgevoerd. Gezichtsherkenning werkt niet als de persoon een hoofdtooi draagt, in een donkere kamer of op een zonnige straat. Misschien wordt de technologie in de loop van de tijd verbeterd.

Kosten en releasedatum

Huawei Honor V10 ging begin januari 2018 wereldwijd in de verkoop. De releasedatum in Rusland is, zoals verwacht, verschoven naar een latere datum.

De nieuwe Honor v10 kan worden gekocht voor 35 duizend roebel (model met 6/128 GB).

Aanbevolen: