Lumiya Nokia 710: Kenmerken, Foto, Prijs En Beoordelingen Van Het Model

Inhoudsopgave:

Lumiya Nokia 710: Kenmerken, Foto, Prijs En Beoordelingen Van Het Model
Lumiya Nokia 710: Kenmerken, Foto, Prijs En Beoordelingen Van Het Model

Video: Lumiya Nokia 710: Kenmerken, Foto, Prijs En Beoordelingen Van Het Model

Video: Lumiya Nokia 710: Kenmerken, Foto, Prijs En Beoordelingen Van Het Model
Video: Nokia Lumia 710 шесть лет спустя (2011) – ретроспектива 2024, Mei
Anonim

Nokia Lumiya 710 is een telefoon die draait op WinPhone versie 7.5 en eind 2011 werd uitgebracht. De telefoon is voorzien van een 3,7 TFT-display met beschermglas. Wat zijn de kenmerken van deze telefoon die het vermelden waard zijn?

"Lumiya Nokia 710": kenmerken, foto, prijs en beoordelingen van het model
"Lumiya Nokia 710": kenmerken, foto, prijs en beoordelingen van het model

Uiterlijk

In veel opzichten lijkt het uiterlijk en ontwerp van deze telefoon op model 603 - het was het vorige model van de Finse fabrikant, maar draaide op Symbian OS.

Het voorpaneel van de gadget bestaat uit verschillende functionele elementen. Hierboven ziet u de nabijheidssensor, luidspreker en lichtmodule. Hieronder zijn er drie knoppen - zoeken, afsluiten naar het bureaublad en de terug-knop. Aan de achterkant van de telefoon zit een 5 megapixel camera met led-flitser en een gaas met gaatjes voor de speaker.

Afbeelding
Afbeelding

Wat betreft de godribben, de volgende elementen bevinden zich erop:

  1. Aan de rechterkant is een volumeknop en een toets waarmee de camera wordt gestart.
  2. Aan de linkerkant zit een inkeping waarmee je de achterklep kunt verwijderen.
  3. Hierboven bevindt zich een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm, evenals een aan / uit-knop en een microUSB-connector.

Tegelijkertijd kunnen stijlvolle panelen met de helderste kleuren helpen om het algehele uiterlijk van de telefoon aanzienlijk te diversifiëren.

Camerafuncties

De Nokia Lumiya 710 smartphone heeft een ingebouwde fotomodule met een kwaliteit van 5 megapixels. Tegelijkertijd heeft de telefooncamera de volgende hoofdkenmerken:

  1. Flits-LED.
  2. Autofocus-functie.
  3. 3Vier keer inzoomen tijdens het maken van foto's.

Zowel de telefoon zelf als de camera zullen een echte zegen worden voor degenen die graag lange reizen maken. En dit alles dankzij een relatief nieuwe camerafunctie - geotagging. In deze modus voegt de camera de geografische coördinaten van elk te fotograferen punt toe aan elke gemaakte foto. Het enige dat u hoeft te doen om geografische gegevens toe te voegen, is GPS aan te zetten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze module de batterij van de telefoon vrij snel leegmaakt.

Maar hier houden de voordelen van het gebruik van de camera op, aangezien de foto's uiteindelijk niet van de hoogste kwaliteit zijn. Hun kwaliteit is voldoende om te uploaden naar sociale netwerken, maar dit niveau is niet geschikt voor professionals.

Afbeelding
Afbeelding

Maar in de camera is het toegestaan om de HD-videomodus in te stellen. In dit geval is de maximale resolutie tijdens video-opname een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Hardwarefuncties

Het telefoonmodel Nokia Lumiya 710 heeft standaard kenmerken en functies voor gadgets met single-core ARM-processen, zoals bijna alle andere gadgets met dezelfde processor.

De ARM-processor is gemaakt op basis van 45 nm-technologie van de Qualcomm MSM8255-processor met een frequentie van 1,4 GHz en een Adreno 205 grafische module.

Om het simpeler te zeggen: de energie en het vermogen van de smartphone zijn voldoende om zelfs eenvoudige functies uit te voeren, zoals het verzenden en ontvangen van berichten, bellen, het gebruik van draadloze netwerken en het onderhouden van een goede werking van de interface. En natuurlijk is er genoeg stroom om te internetten.

Tijdens het uitvoeren van een van deze bewerkingen en processen werken de telefoon en het menu zonder vastlopen, met een goede respons op gebruikersacties en aanrakingen.

Voor de werking van de grafische interface, waar Nokia altijd beroemd om is geweest, is de grafische chip verbeterd, die in veel processen de prestaties van zijn voorganger (Adreno 200) overtreft. Wat de rekenkracht betreft, kan de grafische chip worden vergeleken met zijn directe concurrent, namelijk de Mali 400.

Afbeelding
Afbeelding

Elke vorm van multimedia-inhoud wordt behoorlijk correct weergegeven en de gebruiker kan video's in HD-formaat bekijken zonder enige conversie naar weergaveresolutie. Dankzij de prestaties kun je games spelen zonder je zorgen te maken dat het systeem langzamer gaat werken.

De ARM MSM8255 processor is de tweede generatie van de S2 Snapdragon processorfamilie van fabrikant Qualcomm. Dankzij zijn werk en functionaliteit kunnen telefoons DD2-geheugen ondersteunen, video opnemen in HD-videoformaat, een 12 megapixelcamera bieden en nog veel meer.

Technische specificaties

De Nokia Lumiya 710-telefoon onderscheidt zich door de aanwezigheid van modules zoals:

  1. Draadloze wifi-modules (b / n / g).
  2. Twee actieve cellulaire standaarden - 2G / 3G.
  3. A-GPS en GPS-navigatie.
  4. DLNA-technologie waarmee je je smartphone en gadgets gerelateerd aan je thuisnetwerk combineert tot één geheel. Afhankelijk van wat de gebruiker heeft, kan de telefoon verbinding maken met andere telefoons, maar ook met laptops, huishoudelijke apparaten en computers. En dankzij enkele andere functies kan de telefoon video, maar ook foto's en muziek in realtime uitzenden en ontvangen.
  5. Bluetooth-versie 2, die 5x of meer energiebesparende technologie ondersteunt. Deze functie wordt ook wel de EDR-functie genoemd.

Wat betreft het geheugen van het apparaat, de Nokia Lumia 710 heeft 512 megabyte RAM en 8 gigabyte intern geheugen. Bovendien kan de gebruiker nog eens 25 gigabyte aan dit interne geheugen toevoegen. Het enige dat u hoeft te doen, is dezelfde hoeveelheid cloudopslag bij Microsoft reserveren. Met zo'n genereus geschenk van de ontwikkelaars kunt u het interne en externe geheugen van de telefoon niet opnieuw met bestanden verstoppen - ze bevinden zich allemaal in de cloud en zijn op elk moment beschikbaar, op voorwaarde dat de telefoon is verbonden met internet.

Afbeelding
Afbeelding

De batterijcapaciteit was ook niet heel verrassend. In dit geval is het gelijk aan 1300 mAh. Dit is niet veel, maar rekening houdend met het kleine scherm en slechts één proces is deze capaciteit genoeg voor een nieuwe telefoon voor 16 dagen standby, 7 uur praten of 38 uur video's kijken. Natuurlijk, als de draadloze modules op de telefoon zijn ingeschakeld, zullen ze de bedrijfstijd van de telefoon 2-3 keer verkorten.

Telefoon beoordelingen en prijs

Kopers en eigenaren van de telefoon beoordelen het model Nokia Lumiya 710 dubbelzinnig. Iemand merkt zulke positieve eigenschappen van de gadget op als duurzaamheid, algemene "onverwoestbaarheid" van de telefoon, ergonomie van de behuizing en handige opstelling van de toetsen. Gebruikers merken ook het gemak van de telefoon op bij het oplossen van alledaagse taken, de algehele bouwkwaliteit en de mogelijkheid om verschillende carrosseriekleuren te kiezen. De pluspunten zijn ook de aanwezigheid van niet-aanraakgevoelige, maar fysieke knoppen, het reactievermogen van het besturingssysteem en goede niveaus van contrast en helderheid.

Maar er werden ook enkele nadelen naar voren gebracht. Er zijn er niet veel in dit model, maar er zijn ook enkele nadelen die het gebruik van de telefoon ernstig bemoeilijken. Een van de meest voor de hand liggende nadelen zijn bijvoorbeeld de volgende:

  1. Onjuiste en onvoltooide telefooncompatibiliteit met programma's van derden.
  2. Gemarkeerde weergave.
  3. Slechte compatibiliteit tussen Nokia Lumiya 710 en pc.
  4. Slechte microfoon- en luidsprekerkwaliteit.
  5. Nog steeds geen erg sterke batterij.
  6. Periodieke zelfherstart.
  7. Periodiek netwerkverlies door de 3D-module.
  8. Onbegrijpelijke instellingen van de Bluetooth-module.
  9. Gebrek aan externe geheugenkaart.

Een ander groot nadeel is de noodzaak om Zune pc-software te installeren, zonder welke het voor zelfs ervaren gebruikers moeilijk zal zijn om extra muziek, software en games te downloaden.

Het scherm en de camera werden gemiddeld beoordeeld - als het weer goed is, zijn zowel het beeld als de kwaliteit van de foto / opname goed. Bij bewolkt weer zijn foto's en video's onduidelijk. Je mag 's nachts helemaal niet schieten. En vanwege de vervuiling van het display draag je best een microvezeldoekje bij je telefoon. Over het algemeen worden de hardware, kwaliteit en functionaliteit goed beoordeeld, terwijl de software matig is.

De kosten van het model zijn afhankelijk van de regio en door wie de telefoon wordt verkocht. De gemiddelde prijs van een nieuwe gadget is $ 140-270, en een gebruikt model kan worden gekocht voor $ 45.

Aanbevolen: