Sony Xperia XZ2 En XZ2 Compact: Review, Specificaties, Prijs

Inhoudsopgave:

Sony Xperia XZ2 En XZ2 Compact: Review, Specificaties, Prijs
Sony Xperia XZ2 En XZ2 Compact: Review, Specificaties, Prijs

Video: Sony Xperia XZ2 En XZ2 Compact: Review, Specificaties, Prijs

Video: Sony Xperia XZ2 En XZ2 Compact: Review, Specificaties, Prijs
Video: Обзор Sony Xperia XZ2 Compact 2024, Mei
Anonim

In al zijn eerdere vlaggenschepen volgde Sony de trends niet en ging het zijn eigen weg. Heeft deze trend zich voortgezet met de nieuwe XZ2 en XZ2 Compact?

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact: review, specificaties, prijs
Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact: review, specificaties, prijs

Op MWC 2018 onthulde Sony twee nieuwe smartphones met vlaggenschippositionering en frameloos ontwerp: de Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact. De apparaten zijn uitgebracht en nu kunnen ze worden gekocht tegen een prijs van 59.000 roebel voor het oudere model en 49.000 roebel voor de compacte versie.

Sony Xperia XZ2

Laten we beginnen met de oudere versie, die een topprocessor heeft - Qualcomm Snapdragon 845, het gebruikelijke vlaggenschip 4 GB RAM en een 5,7-inch scherm met een 18:9-beeldverhouding op basis van een ips-matrix.

Het ontwerp is nieuw voor Ambient Flow, geen scherpe hoeken en brede randen meer. De smartphone is aan alle kanten afgerond en heeft een zogenaamde 3D body. Het bedrijf besloot ook de koptelefoonaansluiting los te laten, maar nam in ieder geval een adapter op in het smartphonepakket. Van de minnen kan alleen het logo op het voorpaneel worden opgemerkt.

Afbeelding
Afbeelding

De smartphone is uitgerust met een 19 megapixel camera gebaseerd op de eigen Sony IMX400 module, er is slechts één camera, maar aangezien in de meeste moderne smartphones de tweede camera slechts een PR-beweging is, is één camera voldoende voor zeer hoogwaardige foto's, in naast de module zelf is ook de camerasoftware belangrijk en hier is het eigen Sony-software die zijn werk perfect doet. Software bokeh-effect en 4K- en HDR-video zijn beschikbaar.

De interface van het apparaat is Android 8.0 met een eigen Sony-add-on, die de mogelijkheid heeft om thema's te wijzigen en een geoptimaliseerd opstartprogramma.

De batterij is 3180 mAh, wat ongeveer 7-8 uur meegaat bij matig gebruik.

Sony Xperia XZ2 compact

De jongere versie van de z-smartphone heeft dezelfde technische kenmerken als de oudere, behalve het scherm hier is het precies 5 inch diagonaal en heeft het een Full HD-resolutie.

Over het algemeen zijn er nu niet zo veel van dergelijke compacte smartphones, want ondanks de vrij grote schermdiagonaal door dunne frames, past een scherm van dit formaat in zo'n kleine behuizing, waarvan de afmetingen 135x65x12, 1 mm zijn.

Afbeelding
Afbeelding

Het ontwerp lijkt over het algemeen op zijn oudere broer, met uitzondering van de matte afwerking (de foto toont een smartphone in het blauw), die, hoewel er geen vingerafdrukken zijn, er niet zo prettig uitziet als de glans van de oudere Xperia.

De cameramodule is ook gemigreerd van het oudere model.

2870mAh-batterij. Autonomie is tegenwoordig een belangrijk kenmerk en het werk van deze smartphone duurt maar liefst 12 uur.

conclusies

Beide smartphones hebben technische topkenmerken, een uitstekende camera, hoogwaardige audiochips en goede IPS-schermen. De compacte versie van het vlaggenschip is over het algemeen een uniek apparaat op de markt vanwege zijn grootte en solide autonomie met dergelijke prestaties. Beide apparaten zijn een nieuwe horizon ingegaan in vergelijking met de vorige vlaggenschepen van het bedrijf - xperia xz premium en sony xperia xz platina, zowel qua ontwerp als kwaliteit. Zoals eerder betekent het woord xperia in de titel een high-end smartphone die anders is dan alle concurrenten.

Aanbevolen: