Wat Zijn De IPhones?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De IPhones?
Wat Zijn De IPhones?

Video: Wat Zijn De IPhones?

Video: Wat Zijn De IPhones?
Video: History of the iPhone 2024, April
Anonim

De iPhone is een van de meest populaire mobiele telefoons die fans over de hele wereld heeft gewonnen. Het eerste apparaat werd in 2007 door Apple uitgebracht en sindsdien hebben de ontwikkelaars de wereld verschillende aanpassingen laten zien. De iPhone van vandaag kan niet worden vergeleken met zijn prototype - hij is krachtiger, handiger en veel functioneler geworden.

Wat zijn de iPhones?
Wat zijn de iPhones?

Eerste generatie iPhone

Aanvankelijk was Steve Jobs niet van plan om een telefoonmodel te ontwerpen. Zijn doelwit was een touchscreen-tablet. Echter, nadat het multi-touch display was ontwikkeld, besloot het hoofd van Apple het idee met een tablet uit te stellen, omdat hij dacht dat zo'n apparaat er veel beter uit zou zien in een telefoon. Uiteindelijk nam hij de juiste beslissing - na een paar mislukkingen werd de eerste iphone eindelijk geboren. De iPhone combineerde met succes de functies van een speler, een telefoon en een zakcomputer. Een belangrijk nadeel van het model was echter het ontbreken van 3G en de noodzaak om een langzamere internetverbinding te gebruiken.

De eerste iPhone was niet goed beschermd, dus hij kon de populariteit van BlackBerry-communicators in het zakelijke segment niet inhalen.

iPhone 3G

De volgende generatie iPhones liet niet lang op zich wachten - het was noodzakelijk om de tekortkomingen in het eerste apparaat te corrigeren. De tweede generatie iPhone is de iPhone 3G. Het ontwerp van het apparaat zelf werd aangepast - de aluminium achterkant werd vervangen door een plastic exemplaar, het besturingssysteem werd bijgewerkt en ten slotte kwam er snel internet beschikbaar.

iPhone 3GS

De iPhone 3GS is de derde generatie iPhones. In dit model staat de letter "S" voor snelheid - veel toepassingen zijn veel sneller geworden. Ook is de camera verbeterd, is de batterij krachtiger geworden en is de spraakbesturingsfunctie verschenen.

Iphone 4

Het volgende toestel van Apple was de iphone 4. Het scherm en de camera (5 pixels) werden nog beter in het mobiele toestel. De behuizing van de iPhone is gemaakt van aluminosilicaatglas met een vetafstotende coating.

Vervolgens kwam het iphone 4S-model, waarvan de belangrijkste innovatie de virtuele assistent Siri was.

iPhone 5

De ontwikkelaars hebben veel meer veranderingen aangebracht in de iphone 5 dan in het model met serienummer vier. Het toestel kreeg een groter scherm en meer werkgeheugen. De bijgewerkte iPhone kreeg een nieuwe, zesde versie van het besturingssysteem en begon simkaarten van de nano-sim-standaard te ondersteunen. Ook hebben gebruikers eindelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van het 4G-netwerk.

Iphone 5c

Maar de iphone 5c verschilt niet veel van zijn voorganger. Alleen het ontwerp van de telefoon is drastisch veranderd. In tegenstelling tot eerdere modellen, die een aluminium behuizing hadden in zwart of wit, is de iPhone 5c gemaakt van plastic en verkrijgbaar in verschillende kleuren: wit, roze, blauw, geel en groen.

iPhone 5s

Tot op heden is het nieuwste iPhone-model de iPhone 5s. Het apparaat kreeg enkele verbeteringen - het systeem werd bijgewerkt, de camera's aan de voor- en achterkant werden aangepast. De belangrijkste innovatie is de Touch-ID vingerafdrukscanner. Ook de kleuren van het toestel zijn veranderd: de iPhone 5s kan een gouden, zilveren of grafietgrijze aluminium behuizing hebben.

Aanbevolen: