Hoe Een Schotelantenne Af Te Stemmen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schotelantenne Af Te Stemmen
Hoe Een Schotelantenne Af Te Stemmen

Video: Hoe Een Schotelantenne Af Te Stemmen

Video: Hoe Een Schotelantenne Af Te Stemmen
Video: Schotel uitrichten met M7 MZ-101 (Canal Digitaal) 2024, Mei
Anonim

Satelliettelevisie is een set apparatuur die wordt gebruikt om televisieprogramma's te ontvangen die via communicatiesatellieten worden uitgezonden. Ze bevinden zich boven de evenaar in geostationaire banen. Het eenvoudigste systeem is een schotelantenne ("schotel"), een converter en een satellietontvanger. Met satellietapparatuur kunt u ook telefoon- of internetcommunicatie tot stand brengen op plaatsen waar conventionele communicatiesystemen niet beschikbaar zijn. Op dit moment zijn satellietsystemen wijdverbreid, gericht op afstemming op drie satellieten: Amos, Sirius en Hot Bird.

Hoe een schotelantenne af te stemmen
Hoe een schotelantenne af te stemmen

Noodzakelijk

schotelantenne, ontvanger, tv-toestel, kompasprogramma Satellietantenne Alignmen

instructies:

Stap 1

Installeer een centrale satelliet (in dit geval is het Sirius), sluit hiervoor de kabel van de converter aan op ingang 1 van de DiSEqC-schakelaar en sluit vervolgens vanaf de “Receiver”-uitgang de kabel aan op de tuner-ingang. Om door te gaan met instellen, moet u de satellietontvanger op de tv aansluiten en volgens de instructies de vereiste instellingen uitvoeren. Selecteer in het hoofdmenu van de tuner de modus "Antenne-installatie", stel in "Handmatig zoeken" de frequentie in op 11766 MHz, polarisatie "H" (horizontaal), streamsnelheid 27500 SR. Het is de krachtigste transponder van de Sirius-satelliet.

Stap 2

Identificeer het zuiden met een kompas. Afhankelijk van de breedte- en lengtegraad van het installatiepunt van de satellietschotel (stad), gebruikt u het programma Satellite Antenna Alignmen om de hellingshoek van de antenne ten opzichte van de horizon te bepalen. Draai de antenne omhoog en omlaag (links en rechts) totdat het signaal verschijnt. Het bestaat uit twee indicatoren "kwaliteit" en "sterkte" (focus op "kwaliteit"). Als er geen signaal wordt gevonden, kantelt u de schotelantenne iets en zoekt u opnieuw. Dit moet soepel en langzaam gebeuren. Na het bevestigen van het signaal, bereikt u de maximale waarde. Schakel vervolgens de modus "Scannen" in. De lijst met zenders van deze satelliet verschijnt op het tv-scherm.

Stap 3

Zet alle bevestigingen voor de satellietschotel vast. Draai ze kruiselings vast, terwijl u naar het signaal kijkt, zodat het zijn betekenis niet verliest. Draai de schotelantenne niet meer na het correct afstemmen op de Sirius-satelliet.

Stap 4

Stem de transponder af op de Hot Bird-satelliet. Sluit hiervoor eerst de Hot Bird converter aan op ingang 1 van de DiSEqC switch (koppel de centrale converter tijdelijk los). Beweeg de converterhouder langs de multifeed-montagebalk heen en weer, links en rechts, op zoek naar een satellietsignaal. Nadat een stabiel signaal verschijnt, scant u het en beveiligt u het. Stel de Amos-satelliet op dezelfde manier in als voor Hot Bird. Frequentie - 10723 MHz, polarisatie "H", stroomsnelheid 27500.

Stap 5

Sluit de DiSEqC-schakelaar aan na het instellen van alle drie de satellieten "Input A" - Amos, "Input B" - Sirius, "Input C" - Hot Bird. Selecteer de installatiemodus van de converter in het menu van de satelliettuner in de modus "Antenne-installatie" en stel DiSEqC in op elke satelliet volgens de verbindingen.

Stap 6

Selecteer de modus "Automatisch afstemmen" in het hoofdmenu en scan de satellieten.

Aanbevolen: