Uw Tablet Als Modem Gebruiken

Inhoudsopgave:

Uw Tablet Als Modem Gebruiken
Uw Tablet Als Modem Gebruiken

Video: Uw Tablet Als Modem Gebruiken

Video: Uw Tablet Als Modem Gebruiken
Video: Je mobiel als modem - Tethering (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

De meeste moderne tablets draaien op het Android-besturingssysteem, een multifunctioneel en handig hulpmiddel voor het uitvoeren van een groot aantal taken. U kunt bijvoorbeeld van uw tablet een modem maken en hiervoor hoeft u alleen de in Android ingebouwde functie te gebruiken.

Uw tablet als modem gebruiken
Uw tablet als modem gebruiken

instructies:

Stap 1

U kunt uw tablet gebruiken als wifi-hotspot, d.w.z. een modem om andere apparaten te verbinden met een draadloos mobiel netwerk dat beschikbaar is op uw apparaat. Om deze bewerking uit te voeren, moet op uw apparaat een SIM-kaart zijn geïnstalleerd met een aangesloten internetpakket.

Stap 2

Ga naar het menu "Instellingen" van uw apparaat en selecteer het gedeelte "Meer" in het voorgestelde menu. Vervolgens ziet u "Modemmodus". Klik op dit item om verdere bewerkingen uit te voeren.

Stap 3

Activeer het item "Wi-Fi-hotspot". Het kan ook Wi-Fi HotSpot worden genoemd, afhankelijk van de versie van Android die op uw apparaat is geïnstalleerd. Als u de verbindingsparameters wilt wijzigen, klikt u op het item "Toegangspunt configureren" en voert u een naam in voor het wifi-netwerk dat wordt gemaakt, dat wordt weergegeven in de lijst met beschikbare punten voor verbinding op andere apparaten.

Stap 4

Stel de autorisatiemethode in die uw tablet zal gebruiken om andere apparaten met het netwerk te verbinden. Het is het beste om het WPA2 PSK-item te gebruiken, omdat: het wordt ondersteund door de meeste moderne apparaten en is veilig genoeg om via een tablet een draagbare hotspot te creëren.

Stap 5

Voer een wachtwoord in dat langer moet zijn dan 8 tekens. Het is raadzaam om cijfers en letters in verschillende hoofdletters te gebruiken. Dit maximaliseert de beveiliging van uw apparaat tegen onbekende gebruikers die er verbinding mee maken.

Stap 6

Klik op Opslaan om de wijzigingen toe te passen en schakel vervolgens Wi-Fi Hotspot uit en weer in. Nu kunt u uw wachtwoord delen met mensen voor wie u een verbinding wilt openen, of andere apparaten gebruiken om zelf verbinding te maken. Het instellen van uw tablet als wifi-modem is nu voltooid.

Aanbevolen: