Hoe Het Aantal Pk's Te Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Aantal Pk's Te Vergroten?
Hoe Het Aantal Pk's Te Vergroten?

Video: Hoe Het Aantal Pk's Te Vergroten?

Video: Hoe Het Aantal Pk's Te Vergroten?
Video: Vermogen vs. koppel - Cornelis schetst 2024, Mei
Anonim

Elke auto die tegenwoordig bij een fabrikant wordt gekocht, is het resultaat van een reeks afwegingen die het resultaat zijn van verschillende factoren. Eerst proberen de auto in een bepaalde prijsklasse te persen. Ten tweede de noodzaak om te voldoen aan de uitlaatgasnormen. En ten derde de wens om een maximale levensduur en betrouwbaarheid van de machine te garanderen. Deze factoren bieden veel mogelijkheden voor verbetering. Er zijn verschillende manieren om het vermogen van een productiemotor te vergroten.

Hoe het aantal pk's te vergroten?
Hoe het aantal pk's te vergroten?

Noodzakelijk

geld

instructies:

Stap 1

Vervang de motorbesturingschip van de computer. Soms, maar niet altijd, kunt u de prestaties van uw voertuig wijzigen door de ROM-chip in uw motorregeleenheid (ECU) te vervangen. Meestal kunnen deze chips worden gekocht bij leveranciers van autotuning. Ten eerste is het handig om onafhankelijke beoordelingen van de chip te lezen, omdat sommige ervan gewoon nep zijn en u daarom geen effect mag verwachten.

Stap 2

Verbeter de luchttoevoer van de motor. Terwijl de zuiger tijdens de inlaatslag naar beneden beweegt, kan luchtweerstand het motorvermogen wegnemen. Sommige nieuwere voertuigen gebruiken gepolijste inlaatspruitstukken om de luchtweerstand te verminderen. Kan ook de luchtstroom naar de motor verbeteren: grote luchtfilters, nulweerstandsfilters en verkorte luchtkanalen.

Stap 3

Verbeter het uitlaatspruitstuksysteem. Luchtweerstand of tegendruk maakt het moeilijk voor uitlaatgassen om uit de cilinder te ontsnappen, wat resulteert in een verlies van motorvermogen. Als de geluiddemper een sterke weerstand tegen de uitlaatgassen creëert of de uitlaatpijp te klein is, kan dit leiden tot een toename van de tegendruk. Uitlaatsystemen met hoge prestaties maken gebruik van vertakte uitlaatspruitstukken, oversized uitlaatpijpen en rechte uitlaatsystemen om de tegendruk van de uitlaat aanzienlijk te verminderen.

Stap 4

Vervang de motorblokkop of nokkenas. Veel productiemotoren hebben één inlaatklep en één uitlaatklep per cilinder. Het kopen van een nieuwe kop met vier kleppen per cilinder zal de luchtstroom in en uit de motor aanzienlijk vergroten. Deze methode is het meest effectief en verhoogt het motorvermogen aanzienlijk. Het installeren van een gasdistributiesysteem met variabele fase kan ook het motorvermogen aanzienlijk verhogen.

Aanbevolen: