Hoe Kies Je Een Bandrecorder?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Bandrecorder?
Hoe Kies Je Een Bandrecorder?

Video: Hoe Kies Je Een Bandrecorder?

Video: Hoe Kies Je Een Bandrecorder?
Video: Binckeffect - de bandrecorder 2024, April
Anonim

Zelfs vandaag de dag, nu de populariteit van magnetische opnames praktisch verdwenen is, zijn er nog mensen die uit nostalgie nog steeds bandrecorders gebruiken. Er zijn veel bandrecorders op online veilingen, maar welke moet je kiezen?

Hoe kies je een bandrecorder?
Hoe kies je een bandrecorder?

instructies:

Stap 1

Als je nostalgisch bent over reel-to-reel bandrecorders, ook wel reel-to-reel bandrecorders genoemd, kies dan voor zo'n apparaat. Om opnames te kunnen beluisteren die met verschillende snelheden (38, 19, 9, 5, 4, 76 cm/s) zijn gemaakt, kiest u een model met een bijbehorende schakelaar. Kies, afhankelijk van je voorkeuren en herinneringen, een buizen- of transistor-, mono- of stereobandrecorder.

Stap 2

Als cassetterecorders prettige herinneringen bij je oproepen, koop dan nu hetzelfde apparaat. Houd er rekening mee dat de snelheid van de banddoorvoer in de meeste van hen hetzelfde is en 4,76 cm / s bedraagt. Slechts enkelen van hen kunnen ook een snelheid van 2,4 cm / s selecteren voor compatibiliteit met opnames gemaakt met voicerecorders.

Stap 3

Als je geen heimwee hebt naar de bandrecorders zelf, maar gewoon naar de bewaarde opnamen wilt luisteren, koop dan een moderne cassetterecorder of voicerecorder. Met deze laatste werk je met een snelheid van 2,4 cm/sec. Als u opnamen op microcassettes heeft bewaard, koop dan een microcassetterecorder of antwoordapparaat om ernaar te luisteren.

Stap 4

Als je nostalgisch bent over een bepaald model bandrecorder, probeer dan opnieuw om precies hetzelfde apparaat aan te schaffen, of in ieder geval een vergelijkbaar model qua ontwerp.

Stap 5

Als je een reel-to-reel bandrecorder koopt, moet je er zeker van zijn dat je er nog een koopt - leeg, zonder band, zelfs als je er veel spoelen voor hebt. Zonder kunt u het apparaat niet gebruiken. Reel-to-reel bandrecorders zijn ook compatibel met spoelen van 8 mm cinematics, op voorwaarde dat ze niet magnetisch zijn.

Stap 6

Koop alleen een volledig functionele bandrecorder als u niet weet hoe u dit zelf kunt oplossen. Als u over dergelijke vaardigheden beschikt, moet u alle werkzaamheden om het apparaat in goede staat te brengen met de nodige voorzichtigheid uitvoeren, vooral als het een buismodel is. Als u een kortsluiting vindt in het netsnoer naar de behuizing, repareer het dan onmiddellijk en als het snoer versleten is, vervang het dan volledig.

Stap 7

Als u een bandrecorder koopt die door de verkoper als bruikbaar is gepositioneerd, vraag de verkoper dan vooraf naar de staat ervan in de bespreking van het kavel. Vraag of alle riemen op hun plaats zitten, of alle modi werken, of er een zwevend geluid is, in welke staat van het hoofd, of de teller beweegt, of er een elektrische schok uit de behuizing komt. Vraag over de vacuümbuisrecorder of het volume van het geluid, de helderheid van de elektronische lichtindicator is gedaald, of er een luide achtergrond in de luidspreker is. Vraag bij het kopen van een kavel om een demonstratie van de werking van de bandrecorder in alle standen, controleer deze op overeenstemming met de beschrijving.

Stap 8

Gebruik geen chroomdioxidebanden om beschadiging van de bandrecorder te voorkomen.

Aanbevolen: