Hoe Maak Je Een Transparant Scherm?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Transparant Scherm?
Hoe Maak Je Een Transparant Scherm?

Video: Hoe Maak Je Een Transparant Scherm?

Video: Hoe Maak Je Een Transparant Scherm?
Video: DIY Transparent Screen 2024, Mei
Anonim

In de vitrines van communicatiesalons en andere winkels worden soms doorschijnende schermen geplaatst. Vanuit de ruimte wordt een projector op zo'n scherm gericht. Hierdoor ontstaat de illusie van een plat beeld dat in de lucht hangt, waarachter men het volumetrische interieur van de winkel kan zien.

Hoe maak je een transparant scherm?
Hoe maak je een transparant scherm?

instructies:

Stap 1

Neem een vel gewoon plexiglas. Begin met het schuren van een van de oppervlakken met het fijnste schuurpapier dat je kunt vinden. Controleer het regelmatig op transparantie - het mag niet volledig verloren gaan. De objecten achter het blad moeten nog steeds zichtbaar zijn door het blad. Behandel het hele vel gelijkmatig, zodat de transparantie in alle gebieden hetzelfde is.

Stap 2

Als een etalage uit twee ruiten bestaat, plaats dan een doorschijnend scherm ertussen. Plaats hem verticaal, bijvoorbeeld door hem aan twee stevige kettingen te hangen. Zorg ervoor dat het van een afstand bijna onzichtbaar is.

Stap 3

Hang een conventionele DLP-videoprojector aan het plafond tegenover het scherm in de winkel. Richt het licht naar beneden, zodat het niet schijnt in de ogen van mensen die langs de etalage lopen en zich dus nauwelijks uitgeeft. Zorg voor de koeling van het apparaat, bedek het nergens mee. Installeer het niet buitenshuis.

Stap 4

Gebruik de instellingen voor Geometrische vervormingscompensatie van de projector, maak extra aanpassingen. Het beeld op het scherm moet bijna perfect rechthoekig zijn - dit maakt het veel moeilijker om te raden dat het erop wordt geprojecteerd. Pas voor hetzelfde doel feilloos de afbeeldingsgrootte en focus aan - individuele pixels moeten zichtbaar zijn (dit ziet er meer hightech uit).

Stap 5

Schrijf naar een USB-flashstation een reeks JPEG-afbeeldingen met beschrijvingen van producten die in uw winkel worden verkocht. Steek de USB-stick in uw dvd-speler met USB-poort. Start de automatische weergave van afbeeldingen in een ring.

Stap 6

Ga de winkel uit met de afstandsbediening van de projector en bekijk het resultaat. Om het beeld er natuurlijker uit te laten zien, meer alsof het in de lucht hangt, past u de helderheid en het contrast aan met de afstandsbediening. Deze parameters moeten mogelijk meerdere keren per dag worden aangepast als de helderheid van natuurlijk licht verandert.

Aanbevolen: