Hoe Maak Je Een Supercharger?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Supercharger?
Hoe Maak Je Een Supercharger?

Video: Hoe Maak Je Een Supercharger?

Video: Hoe Maak Je Een Supercharger?
Video: Home made supercharger 2024, Mei
Anonim

Een blower is een compressor die wordt gebruikt om de hoeveelheid lucht die tijdens het aanzuigen de cilinders van de motor binnenkomt te vergroten. Dit leidt tot een toename van de hoeveelheid verbrande brandstof, en dus een toename van het motorvermogen. Blazers worden ook in een groot aantal verschillende gebieden gebruikt - voor het opblazen van ballonnen en verschillende constructies (boten, trampolines). Een föhn is dezelfde blazer! Dus kun je zo'n apparaat zelf maken?

Hoe maak je een supercharger?
Hoe maak je een supercharger?

instructies:

Stap 1

Zoek twee motorcompressoren (ze zijn te vinden in oude koelkasten). Boor met een boor van 10 mm de rest van de afvoerleiding uit en zaag de mantelbuis met een ijzerzaag in een cirkel (doe dit voorzichtig, zonder de interne delen te beschadigen). Verwijder vervolgens de olieketel en oliepomp uit het compressorhuis en vul deze met vet. Las de voeten aan de schaal zodat het vet bovenaan zit.

Stap 2

Monteer beide compressoren op een gemeenschappelijk stalen frame tegenover elkaar met een tussenruimte van 50 mm om luchtinlaat te garanderen. Sluit de opening met een fijn rooster. Las het frame aan het lichaam van de ontvanger (dit kan een fles voor vloeibaar gas zijn). Plaats ook een paneel met daarop een aansluitblok, relais en starter.

Stap 3

Boor een gat van 8 mm aan de zijkant van de ontvanger en las de inlaatfitting vast (10 mm leidinglengte). Verbind een van de takken van het T-stuk met een slang. Sluit de andere twee met dezelfde slangen aan op de aftakleidingen van een aparte compressor. Draai de verbindingen vast met kabelbinders.

Stap 4

Maak het elektrische deel van de compressor. Het kan worden gemaakt van een starter van een wasmachine, een relais voor het afsnijden van de startwikkelingen (ook mogelijk van een wasmachine) en een aansluitblok voor het aansluiten van draden (fluorescerende fluorescentielampen). Monteer alles op één printplaat van 5 mm en zet vast over de cilinder. Het ene uiteinde van het bord moet op de plank van het compressorframe rusten en het andere op een extra standaard die aan de cilinder moet worden gelast.

Stap 5

Voeding 220 VAC. Met een bedradingsschema en aparte starters kunnen de compressoren afzonderlijk of beide worden ingeschakeld, afhankelijk van hoe u lucht gebruikt. Het lijkt erop dat er niets moeilijks is aan het maken van een zelfgemaakte supercharger. Je hoeft alleen maar een beetje vindingrijkheid te tonen en over elementaire lasvaardigheden te beschikken.

Aanbevolen: