Hoe Voorverwarmers Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Voorverwarmers Te Maken
Hoe Voorverwarmers Te Maken

Video: Hoe Voorverwarmers Te Maken

Video: Hoe Voorverwarmers Te Maken
Video: Zelf Kaas maken 2024, Mei
Anonim

Prestart-verwarmers worden gebruikt om de motor van een auto bij koud weer op te warmen om het starten te vergemakkelijken. Soms wordt het ook gebruikt om de lucht in de cabine te verwarmen. Als u over technische kennis en bepaalde vaardigheden beschikt, kan dit apparaat op verschillende manieren zelf worden gemaakt.

Hoe voorverwarmers te maken
Hoe voorverwarmers te maken

instructies:

Stap 1

Gebruik het verwarmingselement van de oventegel. Dit apparaat is relatief goedkoop en wordt verkocht in de meeste elektrische winkels. Het belangrijkste is dat het verwarmingselement mica is, anders bestaat het risico dat elektrische stroom naar het lichaam doorbreekt, wat ongewenst is. Koop ook een lang netsnoer met stekker.

Stap 2

Sluit deze draad aan op de uiteinden die uit het verwarmingselement komen. Heb je een soldeerbout in huis, dan soldeer je best de draaipunten, anders is het noodzakelijk om dit onderdeel beter te isoleren. Gebruik hiervoor hittebestendige elektrische tape, die bij oververhitting niet zal smelten.

Stap 3

Installeer bij koud weer de gemonteerde voorverwarmer onder de oliecarter op de beschermende ski. Sluit het apparaat ongeveer 20-30 minuten aan op een 220V-netwerk. Verwijder daarna het verwarmingselement en start rustig de verwarmde motor.

Stap 4

Monteer de voorverwarmer volgens een ander schema. Hiervoor heb je een motor van de Bogdan gazelle nodig, een 5 kW verwarmingselement en wat extra onderdelen. Neem een gewoon T-stuk, sluit er een buisje op aan en schroef het in het verwarmingselement. Voeg nippels toe aan de hoeken waardoor u standaard koelslangen in uw auto kunt aansluiten. Sluit de motordraden aan op het verwarmingselement.

Stap 5

Sluit de thermostaat aan op een 12V transformator. Je kunt hem los kopen of bijvoorbeeld een kerstboomslinger demonteren. Je kunt het verwarmingselement direct op het netwerk aansluiten, maar wanneer de vloeistof is afgekoeld, blijft de motor draaien, wat niet altijd wenselijk is. Stel de temperatuur op de thermostaat van het verwarmingselement in op ongeveer 40-50 graden.

Stap 6

Installeer de structuur in het koelsysteem van het voertuig. Plaats een stopcontact op een geschikte plaats en zet het vast met koudlassen of epoxy. U kunt het apparaat 's nachts of' s ochtends 10-20 minuten aansluiten voordat u de motor start.

Aanbevolen: