Een Boordcomputer Flashen

Inhoudsopgave:

Een Boordcomputer Flashen
Een Boordcomputer Flashen

Video: Een Boordcomputer Flashen

Video: Een Boordcomputer Flashen
Video: INNA - Flashbacks (Official Audio) 2024, Mei
Anonim

De boordcomputer is onmisbaar geworden in moderne auto's. Het maakt reizen gemakkelijker en maximaliseert de stroom van nuttige informatie voor de bestuurder. Maar niet alle bookmakers werken correct, ze moeten vaak geflitst worden. Een korte handleiding helpt u hierbij.

Een boordcomputer flashen
Een boordcomputer flashen

instructies:

Stap 1

Noteer de hardwareversie van de boordcomputer voordat u gaat knipperen. Het wordt weergegeven op de bovenste regel tijdens het opstarten.

Stap 2

Download het updatebestand en de lader. Alles moet overeenkomen met de versie van de hardware-implementatie van de BC, anders werkt het apparaat niet na het knipperen.

Stap 3

Sluit de COM-poort van de adapter aan op de pc, sluit de connector aan op de BC om deze aan te sluiten. Sluit de voeding aan op de connector, maar schakel de voeding nog niet in.

Stap 4

Voer een programma uit met de naam Boot24. Er verschijnt een venster voor u met verschillende menusecties: "Selecteer een COM-poort", "Open firmwarebestand", "Download".

Stap 5

Klik op de knop met de titel "Select COM Port". Klik op het kleine driehoekje en selecteer in de vervolgkeuzelijst met beschikbare poorten degene waarop uw K-line-adapter is aangesloten. Klik vervolgens op de knop "OK". Deze acties hoeven slechts één keer te worden uitgevoerd, omdat het hulpprogramma automatisch de oorspronkelijk opgegeven poort onthoudt.

Stap 6

Klik op de knop met de titel "Open Firmware File". Er verschijnt een venster op het display waarin u het bestand met de firmware (*.rom) moet specificeren. Klik vervolgens op "OK". Het is vaak te vinden in dezelfde map als het programma zelf. Als de naam van het bestand niet is gewijzigd en het al eerder in het hulpprogramma is geladen, kunnen deze acties worden weggelaten. Het hulpprogramma onthoudt automatisch de locatie en naam van het laatst opgegeven bestand en leest het bestand van schijf tijdens het opstarten.

Stap 7

Schakel de stroom van de boordcomputer uit (als deze was ingeschakeld) en klik op de knop "Download". Op de monitor zou het bericht "Turn on the BC" moeten verschijnen. Als u de installatie wilt annuleren, klikt u op "Annuleren".

Stap 8

Schakel de stroom naar de boordcomputer in. Als alles correct is gedaan, zal het hulpprogramma tijdens de verbinding onmiddellijk beginnen met laden. De voortgangsbalk van het installatieproces zal groeien. Als alles goed is gegaan, verschijnt op het moment van succesvolle afronding de melding "Laden voltooid", wat betekent dat het stabjack klaar is om te werken.

Aanbevolen: