Batterijen Plaatsen

Inhoudsopgave:

Batterijen Plaatsen
Batterijen Plaatsen

Video: Batterijen Plaatsen

Video: Batterijen Plaatsen
Video: Plaatsen van de batterijen 2024, Mei
Anonim

Een zaklamp, een radio, een horloge kan dankzij batterijen lange tijd autonoom werken, ook als er geen elektriciteit is. De capaciteit van deze batterijen is afhankelijk van het type en de gebruikte materialen. Soms worden apparaten die worden aangedreven door onafhankelijke elektriciteitsbronnen zonder deze verkocht. Om een dergelijk gekocht elektrisch apparaat te gebruiken, moet u weten welke batterijen daarvoor geschikt zijn en hoe u deze op de juiste manier in het apparaat plaatst.

Batterijen plaatsen
Batterijen plaatsen

Noodzakelijk

  • - een elektrisch apparaat dat op batterijen werkt
  • - een winkel waar batterijen worden verkocht

instructies:

Stap 1

Om het apparaat werkend te krijgen, zoekt u eerst uit welk type batterij daarvoor geschikt is. Deze informatie vindt u op de verpakking van het apparaat of in de bijgevoegde handleiding. Haal het juiste type batterijen bij een vakhandelaar.

Stap 2

Zoutbatterijen worden meestal gebruikt voor apparaten met een laag stroomverbruik - klein speelgoed en zaklampen, verschillende afstandsbedieningen met een laag vermogen. Alkaline (alkaline) batterijen kunnen de nodige energie leveren aan radio's, tafelklokken, elektrische scheerapparaten, speelgoed met een motor en audiospelers.

Stap 3

Zilver-zinkbatterijen zijn geschikt voor rekenmachines, polshorloges en hoortoestellen. Lithium-stroombronnen met de grootste capaciteit worden gebruikt in verschillende opslagapparaten, mobiele telefoons, polshorloges en verschillende apparaten met een hoog stroomverbruik.

Stap 4

Om volledige informatie over de batterij te verkrijgen, staat de etikettering dit toe. In de aanduidingen LR20, LR14, LR6, LR03 geeft de eerste letter de chemische samenstelling van de batterij aan: "C" - lithium, "S" - zilverzink, "L" - alkalisch. Als de letter ontbreekt, ligt er een zoutbatterij voor je.

Stap 5

De tweede letter geeft de vorm van de stroombron aan: "R" - cilindrisch, "F" - plat, in de vorm van een tablet. Als de markering van de batterij niet begint met een letter, maar met een cijfer (bijvoorbeeld 6F22), dan betekent dit het nummer van de kleinere batterijen. De cijfers aan het einde van dergelijke aanduidingen geven de straal van de batterij aan.

Stap 6

Zoek in de gebruiksaanwijzing van het elektrische apparaat uit waar het batterijvak zit. Schuif het gewenste klepje en inspecteer het zorgvuldig: aan de binnenkant kan er een diagram zijn van de plaatsing van batterijen in het compartiment.

Stap 7

Er is een negatieve pool aan het ene uiteinde van de cilindrische batterijen en een positieve pool aan de andere. De positieve pool heeft een groter convex gedeelte dan de negatieve. Ook vindt u meestal op de batterijhouder tekens in de vorm van een plus en een min, die de polariteit van de polen aangeven.

Stap 8

De formaten van cilindrische batterijen zijn van de volgende typen: D, C, AA, AAA. D is de batterij met de grootste diameter, AAA de kleinste.

Stap 9

Pillenbatterijen daarentegen hebben de positieve pool aan de platte kant en de negatieve pool aan de licht bolle kant. Meestal zie je op de platte kant van zo'n batterij de aanduiding in de vorm van een plusje, wat wijst op polariteit.

Stap 10

Plaats de batterijen volgens het schema op het deksel van het apparaat of de uitleg in de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Let op de polariteit van de polen op de batterijen en het circuit.

Stap 11

Sluit na het plaatsen van de batterijen in het daarvoor bestemde vak het deksel van het apparaat.

Aanbevolen: