Hoe Kies Je Een PBX

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een PBX
Hoe Kies Je Een PBX

Video: Hoe Kies Je Een PBX

Video: Hoe Kies Je Een PBX
Video: What is PBX? (2021) 2024, Mei
Anonim

Elk bedrijf wordt op een bepaald punt in zijn ontwikkeling geconfronteerd met het probleem om een PBX voor een kantoor te kiezen. Meestal wenden mensen zich tot specialisten voor hulp, maar om de keuze echt correct en weloverwogen te maken, is het noodzakelijk om de basisprincipes van het bouwen van dergelijke systemen te kennen.

Hoe kies je een PBX
Hoe kies je een PBX

instructies:

Stap 1

Voordat u een PBX gaat kiezen, moet u weten hoeveel medewerkers interne lijnen zullen gebruiken. Via de automatische telefooncentrale kunnen abonnees vanuit de stad gebeld worden, naar elkaar doorschakelen, met elkaar communiceren, naar de stad bellen en naar mobiele telefoons.

Stap 2

Probeer de groei van het bedrijf in de komende jaren te meten en kijk hoeveel mensen over drie tot vier jaar gebruik zullen maken van PBX. Dit is nodig om geld te besparen en middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten. Meestal wordt een stijging van 25% van het aantal abonnees voorzien. Als het systeem bijvoorbeeld in eerste instantie is ontworpen voor 12 medewerkers, moet de capaciteit van het station minimaal 16 interne lijnen zijn.

Stap 3

Tel het aantal interne lijnen - op deze manier kunt u het benodigde aantal stadslijnen berekenen. Algemeen wordt aangenomen dat één externe voldoende is voor drie interne abonnees. Als bijvoorbeeld een PBX met 16 interne lijnen is geselecteerd, moeten er minimaal zes stadslijnen zijn.

Stap 4

Als u het aantal interne en externe lijnen kent, moet u beslissen of deze lijnen analoog, digitaal of VoIP zijn. Over het algemeen worden meerdere digitale telefoons gebruikt, meestal van een uniek model, alleen geschikt voor een bepaalde PBX. De rest van de extensies zijn meestal analoog gemaakt.

Stap 5

Kies het optimale type CO-lijnen, rekening houdend met de connectiviteit. Als het kantoor bijvoorbeeld vaak van adres verandert, is het onhandig om analoge lijnen te gebruiken - de telecomoperator kan nergens lijnen aanbieden. In dit geval zou VoIP de beste optie zijn - een technologie zonder locatie.

Stap 6

Analyseer de gewenste PBX-functionaliteit. Basisfuncties zoals doorverbinden, doorschakelen, flexibele distributie van inkomende oproepen, groepen van inkomende oproepen en ophaalgroepen zijn standaard en worden geleverd op de meeste moderne PBX'en. Niet-standaard functies zijn onder meer de mogelijkheid om callcenters te bouwen met behulp van aanvullende programma's, gespreksopname en tarifering.

Aanbevolen: