Hoe De Verkoop Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Verkoop Te Verhogen?
Hoe De Verkoop Te Verhogen?

Video: Hoe De Verkoop Te Verhogen?

Video: Hoe De Verkoop Te Verhogen?
Video: 5 simpele stappen om je omzet te verhogen 2024, Mei
Anonim

Het marketingmotto is zowel logisch als laconiek: je moet produceren wat verkocht wordt, en niet verkopen wat er wordt geproduceerd. Focussen op de behoeften van de koper is het belangrijkste in de handel, maar het succes van de verkoop hangt af van veel componenten: de kwaliteit van het product zelf, de prijs, reclameondersteuning. Een goed werkend distributiesysteem speelt een beslissende rol bij het maken van winst voor de fabrikant.

Hoe de verkoop te verhogen?
Hoe de verkoop te verhogen?

instructies:

Stap 1

Verkoop is altijd planning en controle over de verplaatsing van goederen van de plaats van productie naar de verkooppunten. Het doel is om te voldoen aan de behoeften van klanten met een voordeel voor de onderneming. Verhoging van de omzet is mogelijk met een duidelijke werkorganisatie in alle schakels van de distributieketen. Daarbij mogen we het belang van een hoog niveau van klantenservice niet vergeten.

Stap 2

De verkoop zal succesvol zijn als het bedrijf ernaar streeft de orderafhandeling te versnellen en ervoor te zorgen dat het snel kan leveren. Tegelijkertijd geeft het garanties voor de terugname van de goederen bij ontdekking van een defect, de vervanging ervan zo snel mogelijk of vergoeding van het verlies dat de consument heeft geleden.

Stap 3

De efficiëntie van de verkoopactiviteiten wordt sterk beïnvloed door een goed georganiseerd eigen magazijnnetwerk, dat het mogelijk maakt om de nodige voorraad producten te hebben voor het volledige geadverteerde assortiment. Een zeer efficiënte, professionele service en ondersteuning met duidelijke schema's voor de levering van goederen tegen betaalbare prijzen is het gezicht van het bedrijf. Niet voor niets wordt deze dienst als onderdeel van de huisstijl steeds actiever en aantrekkelijker voor de consument.

Stap 4

Een belangrijk issue voor marketeers is de impact van verkoopmethoden op de omzetstijging. Ze kunnen direct zijn en met de diensten van tussenpersonen. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen. De fabrikant analyseert zijn marktsituatie en maakt de beste keuze.

Stap 5

Directe verkoop is verkoop met directe toegang tot contact met de consument, onder meer via het eigen distributienetwerk, informatie in de media. In het tweede geval (de zogenaamde indirecte marketing) worden producten verkocht via groot- en kleinhandelstussenpersonen. In het kader van deze vorm van marketing wordt ook intensief, selectief (selectief) en exclusief verkocht. Bij intensieve marketing zijn een groot aantal tussenpersonen in de handel betrokken, terwijl veel kleine klanten binnen de reikwijdte van de marketingprogramma's van een bedrijf vallen. Zo'n beleid kan effectief zijn, al is de controle op de koopkracht in dit geval ingewikkeld en vereist reclame extra investeringen.

Stap 6

In het geval van selectieve marketing (vaker gebruikt bij de verkoop van technisch complexe producten), daarentegen, wordt het aantal wederverkopers beperkt in naam van kwaliteitsservice. Exclusieve verkoop is de opening van een handelshuis (merkhandelshuizen). Rekening houdend met de specifieke marktsituatie is het nuttig om gemengde vormen van het organiseren van goederenbewegingen te gebruiken.

Stap 7

Een belangrijke rol bij het verbeteren van het verkoopsysteem wordt gespeeld door de constante overweging van de redenen voor ontevredenheid met directe klanten, tussenpersonen en gewone consumenten met vervaardigde producten. Het doel van een dergelijke boekhouding moet niet alleen zijn de correctie van de database van potentiële consumenten, maar ook een gedetailleerde vastlegging van de belangrijkste redenen voor weigering om verkoopovereenkomsten te sluiten en de beoordeling van gederfde winst.

De redenen voor weigering om mee te werken kunnen verschillend zijn: de prijs van de goederen is niet toereikend voor de kwaliteit, de vorm en procedure van betaling is niet voldaan, het gebrek aan kortingen is alarmerend, de garantieperiode is kort, de leveringsvoorwaarden zijn niet tevreden, enzovoort. Alle redenen worden gegroepeerd, samengevat door de verkoopafdeling en doorgegeven aan het management voor het nemen van effectieve beslissingen. De effectiviteit van dergelijke meldingen is in de praktijk bewezen.

Stap 8

De effectiviteit van verkoopactiviteiten wordt grotendeels bepaald door de duidelijkheid en transparantie van de boekhouding en de controle daarop. Het is onmogelijk om financiële stromen correct te plannen zonder kennis te hebben van het potentieel van magazijnvoorraden, voorwaarden en volumes van instroom van contanten van consumenten onder contracten. Op zichzelf zal de automatisering van verkoopactiviteiten niets opleveren - analyse en snelle veranderingen in de planning en organisatorische werkzaamheden van het bedrijf zijn belangrijk.

Aanbevolen: