Waarom De VS De Verkoop Van Galaxy Verbood

Waarom De VS De Verkoop Van Galaxy Verbood
Waarom De VS De Verkoop Van Galaxy Verbood

Video: Waarom De VS De Verkoop Van Galaxy Verbood

Video: Waarom De VS De Verkoop Van Galaxy Verbood
Video: Klimaatbedreigingen. Varianten om te overleven 2024, Mei
Anonim

Apple heeft geëist een verbod op de verkoop van Galaxy-tabletcomputers van het Koreaanse concern Samsung in de Verenigde Staten. Voor zijn rechtszaak gaf de Amerikaanse elektronicagigant de reden aan: de schending door Koreanen van patenten voor het Siri-assistentiesysteem, evenals enkele functies van de werking van elektronische apparaten.

Waarom de VS de verkoop van Galaxy verbood
Waarom de VS de verkoop van Galaxy verbood

Elektronische bedrijven zijn geen onbekende in de juridische strijd die ze voortdurend voeren om de eerste plaats op de miljoenenmarkt. Apple is de onbetwiste leider in de Verenigde Staten, maar op het wereldtoneel hebben ze een zeer gevaarlijke rivaal - het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung. Onlangs zijn deze concurrenten met elkaar in botsing gekomen over de verkoop van smartphones en tabletcomputers, die enorm populair zijn geworden onder gebruikers en miljarden dollars aan winst genereren die de moeite waard zijn om voor te vechten.

In de vroege zomer van 2012 brak er opnieuw een strijd uit tussen de twee wereldreuzen van de elektronica-industrie. Het werd veroorzaakt door het uitbrengen van nieuwe modellen Galaxy S3-tabletcomputers door Samsung op de Amerikaanse markt. De verkoop is nog niet gestart en ze hebben al een verbod gekregen.

Eerder arriveerden Galaxy-tablets in Britse winkels. Apple-specialisten bestudeerden het nieuwe product zorgvuldig en kwamen tot de conclusie dat verschillende patenten van het Amerikaanse bedrijf waren geschonden door de Koreaanse ontwikkelaars. Er zijn ten minste twee van dergelijke octrooien. Dit is Siri's spraakherkenningstechnologie, die gebruikmaakt van een uniek zoekalgoritme, in het Koreaans S-Voice genoemd. Evenals de functie van het detecteren en decoderen van persoonlijke gegevens: telefoonnummers, e-mailadressen, enz.

De advocaten van Apple hebben een rechtszaak aangespannen bij een rechtbank in Californië om de verkoop van nieuwe Samsung-computers in de Verenigde Staten te verbieden. Na onderzoek van het verzoekschrift en de bijgevoegde feiten heeft de rechter een voorlopige voorziening uitgevaardigd. Officieel werd bekend dat octrooi-inbreuken een aantoonbare feitelijke basis hebben en grote financiële verliezen voor Apple met zich meebrengen.

Al snel werd bekend dat de Amerikanen het niet bij één model stopten en riepen ze de rechtbank op om een verbod op te leggen op de distributie van een andere elektronische nieuwigheid - Galaxy Tab 10.1. Naar hun mening is dit model volledig identiek aan de iPad. Daarna verschoof hun aandacht naar de Galaxy Nexus-smartphone. In het laatste geval lag de zaak wat ingewikkeld, aangezien het tweede bedrijf, Google, erbij betrokken raakte. Apple heeft zelfs een rechtszaak aangespannen tegen de zoektechnologie van Google! De rechtbank oordeelde voorzichtiger en beval Apple om $ 95 miljoen in een speciale storting te storten. Als het geschil in het voordeel van Samsung wordt opgelost en het verbod wordt opgeheven, wordt dit geld op hun rekening gestort.

Aanbevolen: