Hoe Maak Je Een Terreinwagen?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Terreinwagen?
Hoe Maak Je Een Terreinwagen?

Video: Hoe Maak Je Een Terreinwagen?

Video: Hoe Maak Je Een Terreinwagen?
Video: Volledige uitleg over de terreinwagen! #326 2024, April
Anonim

Op het platteland zijn de meeste wegen in ons land niet voldoende begaanbaar en is het relatief normaal verkeer er moeilijk, met uitzondering van de zomerperiode. Daarom zijn degenen die met een soortgelijk probleem worden geconfronteerd, geïnteresseerd in terreinvoertuigen. De eenvoudigste manier is om zelfstandig een pneumatisch voertuig voor elk terrein te maken, dat een hoog terreinvermogen heeft, zowel op sneeuw als op waterhindernissen. De nadelen van dergelijke machines zijn de geringe trekkracht bij het slepen en het lage laadvermogen.

Hoe maak je een terreinwagen?
Hoe maak je een terreinwagen?

instructies:

Stap 1

Neem een buiten gebruik gestelde of werkende Ural-motorfiets als basis voor het ontwerp. Doorloop al zijn eenheden en assemblages, herstel de motor. Las een extra frame aan het hoofdframe van de motorfiets, waarvan één verbinding zich op het horizontale bovenste gedeelte van het motorfietsframe moet bevinden ter plaatse van de schokdemperbeugels, in het gebied van de bocht van de framebuizen van de motorfiets.

Stap 2

Het extra frame is gemaakt in de vorm van een boog en pijpen die een sterke driehoek vormen, een buisafstandhouder en vier stutten op het bovenste deel van het frame.

Stap 3

Stoelen op een ATV hoeven niet te worden gewijzigd en worden op dezelfde manier bevestigd als op een motorfiets. Voor het gemak zijn de stoelgrepen vervangen door staanders met dwarsbalken. Een motoroliebus is op een beugel achter de voorstoel gemonteerd. De reservebrandstoftank is onder de achterkant van het bovenste riemframe geïnstalleerd.

Stap 4

De belangrijkste vereiste bij het monteren van de achteras is de nauwkeurigheid en uitlijning van de steekassen. Dientengevolge wordt het juk er na montage aan vastgelast. Gebruik lange steekassen - vanuit de auto. Ze worden in gesloten lagers geplaatst en opgevangen in een cardanbuis van een auto. Dit zorgt ervoor dat elke steekas veilig in vier lagers loopt.

Stap 5

Verbind de rechter en linker ashelften met de spiebaanbussen die in het aangedreven tandwiel zijn geïnstalleerd. De spiebanen moeten worden gesneden en de spiebanen voor het tandwiel moeten erlangs worden bewerkt.

Stap 6

Bevestig de achteras aan het frame met bouten en klemmen. Lijn de lengteassen van de aangedreven en aangedreven tandwielen uit op de achteras en las de begrenzingselementen vast die voorkomen dat de as onder zware belasting beweegt.

Stap 7

Gebruik pneumatische kamers van een trekker oplegger. Wielschijven van de auto worden door lassen aan de naaf bevestigd. Bij het installeren van een wiel over de kamer, wordt een band gemaakt van dezelfde kamer op de schijf naar de flens en remtrommel geplaatst. Als gevolg hiervan wordt het mechanisme tijdens het remmen vastgehouden door een stop die op de as wordt geplaatst en met schroeven wordt vastgezet.

Stap 8

De eindoverbrenging blijft ongewijzigd. Installeer een windscherm. Verleng het stuur voor het gemak, installeer koplampen, remlichten, richtingaanwijzers, parkeerlichten.

Aanbevolen: