Lasercartridges Bijvullen

Inhoudsopgave:

Lasercartridges Bijvullen
Lasercartridges Bijvullen

Video: Lasercartridges Bijvullen

Video: Lasercartridges Bijvullen
Video: how to refill 12a cartrage in hindi / HP Laserjet P1005 Toner Cartridge Refill 2024, Mei
Anonim

Volgens de wet van gemeenheid is de inkt in een cartridge op bij het afdrukken van de laatste vellen. Je kunt 's nachts niet naar het servicecentrum rennen en je hebt je trouwe assistent dringend nodig. Dan zul je zelf de lasercartridge moeten bijvullen, en dat is helemaal niet moeilijk!

Lasercartridges bijvullen
Lasercartridges bijvullen

Noodzakelijk

  • -inkten die geschikt zijn voor de cartridge van uw merk;
  • - twee injectiespuiten van 20 ml met stompe en scherpe naalden;
  • - een mes en een papieren handdoek of servet (u kunt een krant gebruiken).

instructies:

Stap 1

Zorg er eerst voor dat het tijd is om de cartridge bij te vullen. Als het afgedrukte vel een verticale streep in het midden heeft, is de toner eigenlijk op. In sommige printers bevatten cartridges voor het gemak een speciale chip, die onafhankelijk het aantal exemplaren telt en waarschuwt voor het tanken van de cartridge.

Stap 2

Verwijder de cartridge uit de printer en plaats deze op een papieren handdoek of tissue. Onderzoek zorgvuldig. Er is een naad aan de onderkant, die meestal is bedekt met een sticker - dit is de verbinding tussen de behuizing en het deksel van uw cartridge.

Stap 3

Gebruik een scherp mes om langs de naad te lopen en door de sticker te snijden. Door het deksel van de cartridge te verwijderen, opent u de toegang tot het gat voor verder bijvullen.

Stap 4

In het vulgat bevindt zich een rubberen bal. Trek het met een scherpe naald eruit en plaats het op een papieren handdoek of servet. Let op, wees voorzichtig met de bal, verlies hem niet!

Stap 5

Neem inkt in een spuit met een stompe naald en steek deze ongeveer 0,5-1,0 cm diep in het bijvulgat. Knijp de inkt eruit door de zuiger voorzichtig te bewegen. Zorg ervoor dat u de cartridge waterpas houdt wanneer u dit doet. Trek na het bijvullen ongeveer 1 ml inktschuim terug in de spuit.

Stap 6

Plaats de rubberen bal voorzichtig terug in het vulgat, draai de cartridge om zodat de uitlaat aan de onderkant zit en controleer op inktlekken. Als alles normaal is, is de rubberen bal stevig genoeg geïnstalleerd.

Stap 7

Zorg ervoor dat u lucht uit de inktzak verwijdert, anders zal de printer de cartridge niet herkennen en niet afdrukken. Om dit te doen, kantelt u de patroon met de uitlaat al naar boven en laat u een scherpe naald erin tot een diepte van ongeveer 1 cm in een rechte hoek, drukt u op de pomp en zuigt u lucht uit de buis in de spuit. Haal de naald voorzichtig uit het gat en laat het kussentje zakken.

Stap 8

Sluit de cartridge met de dop, installeer deze in de printer.

Aanbevolen: