Wat Te Doen Als Uw Tablet Niet Wordt Ingeschakeld?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Uw Tablet Niet Wordt Ingeschakeld?
Wat Te Doen Als Uw Tablet Niet Wordt Ingeschakeld?

Video: Wat Te Doen Als Uw Tablet Niet Wordt Ingeschakeld?

Video: Wat Te Doen Als Uw Tablet Niet Wordt Ingeschakeld?
Video: Android Tablet Won't Turn On FIX!! 2024, April
Anonim

Tabletgebruikers zijn al lang gewend aan de bruikbaarheid van deze toestellen. U kunt een boek lezen, spelletjes spelen en op internet surfen. Maar wat als de tablet niet wordt ingeschakeld?

Wat te doen als de tablet niet aan gaat?
Wat te doen als de tablet niet aan gaat?

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u moet doen, is de oorzaak van het slecht functioneren van de tablet begrijpen. Ze zijn grofweg in te delen in twee groepen: hardware en software. In het eerste geval zijn dit problemen bij de werking van onderdelen van het apparaat, in het tweede geval problemen bij de werking van het besturingssysteem of applicaties.

Stap 2

Het is afgezaagd, maar toch gaat de tablet mogelijk niet aan als deze volledig is ontladen. Schrik niet als u het uitgeschakelde apparaat niet meer kunt gebruiken nadat u het op de oplader hebt geplaatst. Het duurt 10-15 minuten voordat de tablet aan de gang is. Probeer uw apparaat regelmatig aan te zetten door lang op de "power"-knop te drukken. Als uw tablet lang wordt opgeladen maar niet begint te werken, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door iets anders.

Stap 3

In het geval van het opladen van het apparaat kan het geen kwaad om de werking van de oplader te controleren. Als het oplaadpictogram lange tijd niet op het scherm wordt weergegeven, probeer dan een ander apparaat met dezelfde connector erop aan te sluiten.

Stap 4

Als de tablet is opgeladen maar er gebeurt niets wanneer u op de aan/uit-knop drukt, probeer dan te onthouden of het apparaat is gevallen, hard is geschud of dat u het scherm heeft geraakt.

Stap 5

Als het scherm niet werkt, kan het alleen lijken alsof de tablet niet aan gaat. Om dit te controleren, let op de geluiden die het apparaat maakt, op de achtergrondverlichting van de toetsen. Als de tablet geluid maakt of klikt, mechanische schade zichtbaar is of de knoppen verlicht zijn, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk bij het scherm. In dit geval is het onwaarschijnlijk dat u zelf iets kunt doen, het is beter om het apparaat naar een servicecentrum te brengen.

Stap 6

Het beeld kan ook ontbreken als de videoadapter kapot gaat, maar in dit geval wordt het niet aanbevolen om de tablet te demonteren en te repareren.

Stap 7

Als de tabletcomputer geen fysieke storingen heeft, wordt deze mogelijk niet ingeschakeld vanwege een softwarestoring. In dergelijke gevallen zou u duidelijke tekenen moeten zien dat het apparaat werkt. Het wordt bijvoorbeeld slechts gedeeltelijk ingeschakeld en bevriest op een bepaald moment (meestal zie je tijdens het laden een constant liggende Android).

Stap 8

De redenen voor dergelijke storingen kunnen zijn overbelast RAM, onjuist geïnstalleerde applicaties, incompatibiliteit van sommige programma's, gedwongen beëindiging van sommige systeemprocessen, onbedoelde verwijdering van belangrijke bestanden die de werking van het besturingssysteem garanderen.

Stap 9

Als de tablet niet wordt ingeschakeld vanwege softwareproblemen, kunt u de gebruikersinstellingen resetten. Op elke tablet op Android of met een ander besturingssysteem wordt hard resetten anders gedaan. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw apparaat om erachter te komen welke toetsen u moet gebruiken. Vergeet niet de tablet uit te schakelen, de geheugenkaart en de simkaart te verwijderen voordat u volledig opnieuw opstart. Meestal wordt op Android-apparaten het terugzetten naar de fabrieksinstellingen gedaan door op de aan / uit-toets te drukken en het volume te wijzigen. Ze moeten worden ingedrukt tot een lichte trilling en een menu op het scherm verschijnt. In het menu moet je het Reset Android-item vinden. Meestal bevindt het zich onder instellingen, formaatsysteem. Het nadeel van deze manier van herstellen van het toestel is niet alleen het resetten van al je persoonlijke instellingen, maar ook het volledig wissen van alle gegevens. Daarom is het beter om situaties te vermijden waarin de tablet niet wordt ingeschakeld.

Stap 10

In sommige gevallen kan het apparaat worden aangepast door het te laten knipperen. Als u dit echter nog nooit bent tegengekomen, kunt u met deze vraag beter contact opnemen met een specialist.

Aanbevolen: