Hoe Mooi Om Foto's Te Maken Op De Telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe Mooi Om Foto's Te Maken Op De Telefoon
Hoe Mooi Om Foto's Te Maken Op De Telefoon

Video: Hoe Mooi Om Foto's Te Maken Op De Telefoon

Video: Hoe Mooi Om Foto's Te Maken Op De Telefoon
Video: 12 tips om ALTIJD MOOIE foto's te maken met je telefoon!😏 Poses, belichting, Rule of Thirds en meer! 2024, Mei
Anonim

Camera's van mobiele telefoons worden steeds beter en velen gebruiken hun mobiele telefoon al als hun primaire camera. Niet iedereen wil en wil niet altijd een extra toestel bij zich hebben en een smartphone is altijd bij de hand. Maar om ervoor te zorgen dat de foto's die met het mobiele apparaat zijn gemaakt goed zijn, moet u een paar eenvoudige regels onthouden.

Hoe mooi om foto's te maken op de telefoon
Hoe mooi om foto's te maken op de telefoon

instructies:

Stap 1

Als je vaak foto's gaat maken met je telefoon en je geeft om de kwaliteit van de foto's, maak dan de aanwezigheid van een goede camera een belangrijk criterium bij het kiezen van een model van het apparaat. En kijk niet alleen naar het aantal megapixels. Het is belangrijk hoe autofocus werkt, wat voor soort camera-optiek, flitser, opnamesnelheid (hoe lang het duurt vanaf het moment dat je de standby-modus verlaat tot het moment dat de foto wordt gemaakt), de aan- of afwezigheid van een cameraknop op de body, en een aantal andere factoren. Gelukkig staat het netwerk vol met beoordelingen van degenen die al verschillende modellen hebben gebruikt, en er zijn ook beoordelingen op gespecialiseerde portals met voorbeeldfoto's.

Stap 2

Laten we zeggen dat je de juiste cameratelefoon hebt gekozen. Nu over hoe u de bron van het apparaat maximaal kunt gebruiken. De eerste tip is heel eenvoudig: zorg ervoor dat uw objectieflens schoon is. Stof, vingerafdrukken kunnen de fotokwaliteit negatief beïnvloeden, dus veeg de optiek gewoon af met een zachte doek. Draag uw telefoon ook niet met sleutels of andere voorwerpen die krassen op de camera kunnen veroorzaken.

Stap 3

Het belangrijkste bij fotografie is natuurlijk licht. Bij goede lichtomstandigheden kan bijna elke camera een beeld van behoorlijke kwaliteit produceren, wordt het onderwerp helderder en is de kleurweergave beter. Omgekeerd, als er weinig licht is, kan het beeld dof lijken. De flitser kan te hulp schieten, maar je moet hem wel correct gebruiken: plaats de camera niet te dicht bij het onderwerp om niet te overbelichten en niet te ver weg zodat de kaders niet onderbelicht zijn.

Stap 4

Let bij het maken van een goede foto op aan welke kant de zon staat. De fotograaf moet het niet onder ogen zien: zelfs als het niet in het kader past, kun je een schittering opvangen en de foto verpesten. Het is beter om te fotograferen met de zon achter je rug of naast je.

Stap 5

Kies een afstand zodat je onderwerp goed zichtbaar is. Schiet niet van ver, betere aanpak. Digitale zoom vermindert de beeldkwaliteit.

Stap 6

Bij het maken van foto's op elk apparaat is het belangrijk om de compositieregels te onthouden. Er zijn verschillende compositietechnieken om een opname interessant en gedenkwaardig te maken, maar hier zullen we het in een apart artikel over hebben. Hier merken we alleen op dat het belangrijk is om de horizon niet te overweldigen en ervoor te zorgen dat deze niet in het midden van het frame staat, maar eronder. Als je een persoon fotografeert, moet hij in het middelpunt van de belangstelling staan: heb je hem klein tegen de achtergrond van de muur, dan is dit een opname van de muur.

Stap 7

Als u opnamen maakt bij weinig licht of bewegende objecten fotografeert, zoek dan een object waarop u uw hand kunt laten rusten om wiebelen te voorkomen. Als er geen dergelijk object is, houd het apparaat dan met beide handen vast. Als het object echter snel beweegt, zal dit allemaal niet helpen - hier is professionele fotografie-apparatuur nodig.

Stap 8

Er zijn afbeeldingseditors en andere programma's die de kwaliteit van afbeeldingen aanzienlijk kunnen verbeteren en verschillende visuele effecten kunnen toevoegen. Gebruik ze, zodat de foto's die met een smartphone worden gemaakt diverser zijn.

Aanbevolen: