Aan De Slag Op Mac

Inhoudsopgave:

Aan De Slag Op Mac
Aan De Slag Op Mac

Video: Aan De Slag Op Mac

Video: Aan De Slag Op Mac
Video: iMac 24 на M1 спустя 2 недели — вся правда! 2024, Mei
Anonim

Steeds meer mensen stappen over van Windows naar andere besturingssystemen. Dit kan te wijten zijn aan vele factoren, van gemak tot technische ondersteuning. Een van de meest populaire Microsoft-alternatieven is de Mac met OS X. Nieuwe gebruikers hebben echter vaak veel vragen, omdat het niet zo eenvoudig is om een pijnloze overgang van het ene naar het andere besturingssysteem te maken. Als je snel aan de slag wilt met Mac, volg dan deze tips.

Aan de slag op Mac
Aan de slag op Mac

instructies:

Stap 1

Maak een back-up van uw Windows-gegevens in geval van nood. Een externe harde schijf is hiervoor ideaal. Om compatibel te zijn met OS X, moet de schijf worden geformatteerd naar FAT32.

Stap 2

Gebruik de Migratie-assistent. Dit is een gratis hulpprogramma dat bij elke Mac wordt geleverd. Hiermee kunt u de inhoud van de ene computer naar de andere overbrengen. Bovendien kopieert het programma letterlijk alles: van e-mailaccounts tot bladwijzers in de browser.

Stap 3

Op een Mac is het standaard verboden om programma's te installeren die rechtstreeks van internet zijn gedownload. Voor deze doeleinden is er de Mac App Store. Als u deze beperking wilt opheffen, gaat u naar "Instellingen", selecteert u vervolgens "Bescherming / Beveiliging" en selecteert u het tabblad "Algemeen". Vink in het gedeelte 'Sta het gebruik van programma's toe die zijn gedownload van' het vakje aan naast 'Elke bron'.

Stap 4

Voor OS X is er een alternatief voor bijna elke applicatie die op Windows bestaat. Als je echter vaak een game speelt of speciale software nodig hebt, gebruik dan het gratis Boot Camp-hulpprogramma, waarmee je extra besturingssystemen op je Mac kunt installeren. Er wordt een nieuwe partitie gemaakt op de harde schijf, waar u het besturingssysteem kunt selecteren om op te starten.

Stap 5

Gebruik de app Systeemvoorkeuren om uw Twitter-, Google- en Microsoft Exchange-accounts te verbinden. Daar kunt u ook het toetsenbord en de muis, het geluid, de firewall configureren, de netwerktoegangsparameters wijzigen en extra apparatuur aansluiten.

Aanbevolen: